26 augustus 2009
Kia Sorento (2009 - 2015)

Kia Sorento

Nieuwe Kia Sorento krijgt 5-sterren Euro NCAP-beoordeling

Autozine
26 augustus 2009 | De compleet nieuwe Kia Sorento heeft de maximale score van vijf sterren gekregen bij de Euro NCAP-botsproeven. De veiligheidswaardering voor de Sorento bedraagt 87% voor de bescherming van de volwassen inzittenden, 84% voor kinderen en 71% voor de veiligheidsuitrusting. Met deze score behoort Kia tot de veiligste middenklasse SUV's die momenteel op de markt leverbaar zijn.

Op zoek naar een Kia Sorento?
bynco heeft er 1 vanaf € 28.549,-

Kia Sorento (2009 - 2015)

De Kia-ingenieurs hadden al voorspeld dat de Sorento een score van vijf sterren zou behalen in zowel de Euro NCAP- als de NHTSA-botsproeven in Amerika. Deze zijn overigens heel verschillend van opzet. De laatste Euro NCAP-resultaten zijn een bewijs van de belangrijke vorderingen die Kia met haar nieuwe Sorento heeft geboekt.

Kia Sorento (2009 - 2015)

Iedere Sorento is standaard voorzien van ESP, TCS (all-speed Traction Control System) en BAS (Brake Assistance System). Wanneer een aanrijding onvermijdelijk is, biedt de nieuwe Kia Sorento veiligheid met een reeks passieve veiligheidsvoorzieningen, te beginnen met de stalen monocoque carrosserie. Verder is het koetswerk op belangrijke delen voorzien van versterkt staal.

Daarnaast is iedere Sorento standaard uitgerust met dubbele airbags vóór, zijairbags en gordijnairbags (voor de drie zitrijen), verstelbare veiligheidsgordels vóór met gordelvoorspanners en spankrachtbegrenzers, evenals driepunts-veiligheidsgordels op de 2e en 3e zitrij voor alle inzittenden. Tevens is de Sorento voorzien van actieve hoofdsteunen vóór om whiplash kwetsuren te voorkomen.

AutoCoach
Vernieuwde Kia Sorento nu bij de dealerVernieuwde Kia Sorento nu bij de dealer
7 januari 2013
Facelift voor Kia SorentoFacelift voor Kia Sorento
18 juni 2012
Kia Sorento tijdelijk met Traveller PackKia Sorento tijdelijk met Traveller Pack
14 september 2010
Kia introduceert Sorento VANKia introduceert Sorento VAN
19 februari 2010
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

Forum