26 augustus 2009
Kia Sorento (2009 - 2015)
Nieuws

Kia Sorento

Nieuwe Kia Sorento krijgt 5-sterren Euro NCAP-beoordeling

26 augustus 2009 - De compleet nieuwe Kia Sorento heeft de maximale score van vijf sterren gekregen bij de Euro NCAP-botsproeven. De veiligheidswaardering voor de Sorento bedraagt 87% voor de bescherming van de volwassen inzittenden, 84% voor kinderen en 71% voor de veiligheidsuitrusting. Met deze score behoort Kia tot de veiligste middenklasse SUV's die momenteel op de markt leverbaar zijn.

De Kia-ingenieurs hadden al voorspeld dat de Sorento een score van vijf sterren zou behalen in zowel de Euro NCAP- als de NHTSA-botsproeven in Amerika. Deze zijn overigens heel verschillend van opzet. De laatste Euro NCAP-resultaten zijn een bewijs van de belangrijke vorderingen die Kia met haar nieuwe Sorento heeft geboekt.

Kia Sorento (2009 - 2015)

Iedere Sorento is standaard voorzien van ESP, TCS (all-speed Traction Control System) en BAS (Brake Assistance System). Wanneer een aanrijding onvermijdelijk is, biedt de nieuwe Kia Sorento veiligheid met een reeks passieve veiligheidsvoorzieningen, te beginnen met de stalen monocoque carrosserie. Verder is het koetswerk op belangrijke delen voorzien van versterkt staal.

Daarnaast is iedere Sorento standaard uitgerust met dubbele airbags vóór, zijairbags en gordijnairbags (voor de drie zitrijen), verstelbare veiligheidsgordels vóór met gordelvoorspanners en spankrachtbegrenzers, evenals driepunts-veiligheidsgordels op de 2e en 3e zitrij voor alle inzittenden. Tevens is de Sorento voorzien van actieve hoofdsteunen vóór om whiplash kwetsuren te voorkomen.