19 april 2006
 

Kia Sorento (2002 - 2009)

Winnaars Kia Driving Experience 2006 bekend

Autozine
19 april 2006 | Niet eerder was de strijd om de overwinning in de Kia Driving Experience zo spannend als in de editie 2006. De wisselende weersomstandigheden in Frankrijk en Spanje zorgden ervoor dat de deelnemers tot het uiterste moesten gaan op het asfalt en off-road. Na negen competitiedagen waarin de nodige kilometers werden afgelegd en in vele proeven werd gestreden, vormde de Picos de Europa het decor voor het slot van dit avontuur. Fred en Richard de Rooij van Team Radio 538 werden op zondag 16 april jl. in Kia World gehuldigd als winnaars van de Kia Driving Experience 2006.

Uit duizenden inzendingen werden na een uitgebreide selectieprocedure uiteindelijk zes teams geselecteerd die het beste scoorden op doorzettingsvermogen, teamwork, rijvaardigheid, creativiteit en uithoudingsvermogen. Op zaterdag 8 april jl. vertrokken zij vanuit Kia World te Utrecht, richting de Picos de Europa.

Kia Sorento (2002 - 2009)

Op hun ca 4.000 kilometer lange route doorkruisten de deelnemers deze editie van de Kia Driving Experience de Ardennen in België, de Col dAubisque in Frankrijk en de woeste Picos de Europa in Noord Spanje. Zij streden in tientallen proeven om de punten voor de eindoverwinning. Slalomrijden voor- en achteruit, geblinddoekt rijden, een stevig off-road parcours, remproeven en creatieve opdrachten vielen hen ten deel.

Tot en met de laatste competitiedag bleef het spannend welk team met de eer zou gaan strijken. Aan het einde van de rit werden de punten opgeteld en kwam Team Radio 538 als winnaar uit de bus, bestaande uit de neven Fred (37) en Richard de Rooij (43) uit Bergschenhoek. Zij bleken overall de sterksten. Hun uitstekende prestatie is beloond met twee tickets, inclusief vervoer en hotel, naar de WK wedstrijd Nederland Argentinie op woensdag 21 juni a.s.

Kia Sorento (2002 - 2009)

Volgend jaar is er uiteraard weer een Kia Driving Experience. Waar deze plaatsvindt is nog niet bekend, maar zeker is dat ook de vijfde editie weer een spectaculair avontuur gaat worden.

Dutchlease
Gratis LPG-installatie op Kia SorentoGratis LPG-installatie op Kia Sorento
31 oktober 2008
Terugroepactie voor Kia SorentoTerugroepactie voor Kia Sorento
6 maart 2008
Kia presenteert Sorento Sinner EditionKia presenteert Sorento Sinner Edition
26 september 2007
Met Kia naar de Picos de EuropaMet Kia naar de Picos de Europa
30 december 2005
 

Info

Techniek

Prijs

Forum