12 juni 2002
 

Kia Sorento (2002 - 2009)

de kia sorento staat vanaf juli bij de nederlandse dealers

Autozine
12 juni 2002 | De Sorento is het wapen waarmee Kia de aanval opent op de top van de markt van Sports Utility Vehicles (SUV). Het is een forse auto met vierwielaandrijving die fungeert als boegbeeld van 'het nieuwe Kia'. De Sorento biedt keuze uit drie motoren. Ondanks het veelzijdige karakter van de auto heeft Kia een scherpe prijs weten te calculeren. Er is een Sorento vanaf 24.995 euro.

De Sorento trekt direct de aandacht met zijn opvallende uiterlijk en zijn robuuste voorkomen. In het segment van de SUV's behoort hij tot de grotere en ruimere modellen. Dankzij een lengte van 4,56 meter en een hoogte van 1,73 m maakt de Sorento flink indruk. Alle inzittenden hebben de beschikking over veel hoofd-, schouder- en beenruimte. Er zijn verschillende opbergvakken en bekerhouders binnen handbereik, waardoor veel spullen gemakkelijk zijn op te bergen. Met een maximale laadruimte van 1.900 liter kan de Sorento ook nog eens een flinke vracht vervoeren.

Kia Sorento (2002 - 2009)

Er zijn vier uitvoeringsvarianten, te weten LX, EX Custom, EX en EX Luxe. Enkele typische zaken hebben ze echter gemeen, zoals een grille met chromen rand, getint glas, voorruitverwarming, elektrisch verstelbare en verwarmbare buitenspiegels, middenarmsteun voor en achter en airconditioning. Naast twee airbags voor, beschikt de auto over gordijnairbags voor en achter. Bovendien zorgen twee actieve veiligheidssystemen (ABS en EBD) ervoor dat de Sorento altijd in het juiste spoor blijft.

Kia levert drie motoren, waarvan twee benzinekrachtbronnen en een diesel. De inhoud van de benzinemotoren bedraagt respectievelijk 2,4-liter en 3,5 liter. De eerste is een viercilinder en de laatste is een V6. De diesel heeft een inhoud van 2,5-liter. Deze motor maakt gebruik van common rail-techniek. Alle motoren zijn voldoende krachtig om de Sorento tot een trekauto te maken. De Sorento werd ontworpen als echte rijdersauto, bestemd voor de verharde weg. Porsche tunede het onderstel voor een perfecte wegligging. Desondanks staat de Sorento ook in het terrein zijn mannetje vanwege het 4WD systeem. De Sorento beschikt over handmatig in- en uitschakelbare vierwielaandrijving met de mogelijkheid van een lage overbrenging voor extra trekkracht in moeilijk begaanbaar terrein. Een automatische vierwielaandrijving is standaard vanaf de EX Custom. Dit systeem verdeelt de aandrijfkracht tussen voor- en achterwielen, waarbij het gebruik maakt van de wielen met de meeste grip.

De nieuwe Kia Sorento staat vanaf juli bij de Nederlandse Kia-dealers. De prijzen beginnen bij € 24.995,- voor de Sorento 2.4i LX en lopen tot en met € 37.495,- voor de Sorento 3.5 V6 EX Luxe automaat en de 2.5 CRDi EX Luxe automaat.

IkWilVanMijnAutoAf
Gratis LPG-installatie op Kia SorentoGratis LPG-installatie op Kia Sorento
31 oktober 2008
Terugroepactie voor Kia SorentoTerugroepactie voor Kia Sorento
6 maart 2008
Kia presenteert Sorento Sinner EditionKia presenteert Sorento Sinner Edition
26 september 2007
Winnaars Kia Driving Experience bekendWinnaars Kia Driving Experience bekend
19 april 2006
 

Info

Techniek

Prijs

Forum