12 augustus 2004
 

Kia Sorento (2002 - 2009)

Kia Driving Experience krijgt vervolg in Amerika

Autozine
12 augustus 2004 | Kia is op zoek naar avonturiers met teamspirit. Volgend jaar organiseert Kia Nederland voor de derde maal de Kia Driving Experience. Tien dagen lang vormt het landschap van Zuidwest Amerika het strijdtoneel voor de geselecteerde teams en hun auto's. De tocht wordt afgelegd in Sorento's, maar ook de nieuwe Sportage kan hier uitgebreid aan de tand gevoeld worden.
AutoCoach

Na Italië en Scandinavië strijden de zes teams volgend jaar in Amerika om de overwinning van de Kia Driving Experience 2005. De tocht leidt dwars door het zuidwesten van het land van de onbegrensde mogelijkheden. Hier maken de deelnemers kennis met woeste landschappen, hoge temperaturen en de eeuwenoude cultuur van de Indianen. Tijdens de grotendeels onverharde tocht van ruim 4.000 kilometer is er naast de Kia Sorento ook een rol weggelegd voor de nieuwe Sportage; een geheel nieuwe SUV (Sports Utility Vehicle) die in september zijn Europese debuut maakt op de Parijs Motorshow.

Kia Sorento (2002 - 2009)

De zes equipes komen voor talloze uitdagingen te staan en er wordt veel gevergd van de diverse vaardigheden en eigenschappen van de deelnemers. Zonder enthousiasme, lef, uithoudingsvermogen en de nodige creativiteit is de overwinning volgens Kia ver te zoeken. Aan het eind van de dag lekker wegzakken in een luxe bedje? Vergeet het maar! Er wordt overnacht volgens oud-Indiaans gebruik in traditionele slaapvertrekken. De tocht eindigt in Las Vegas. Hier kunnen de deelnemers enigszins uitrusten van hun avontuur en worden de winnaars van de Kia Driving Experience 2005 gehuldigd.

"Een flinke dosis teamgeest en een opgewekt humeur zijn een must voor de deelnemers", aldus Kelly Merts, organisator van de Kia Driving Experience. "Wij zijn daarom op zoek naar teams van twee personen die aan deze criteria voldoen en die in tien dagen tijd deze tocht gaan volbrengen. Kandidaten moeten ouder zijn dan 23 jaar en in het bezit zijn van een geldig Nederlands rijbewijs. Maar alles onder het motto no guts no glory dus weet waar je aan begint ..."

XLLease
Gratis LPG-installatie op Kia SorentoGratis LPG-installatie op Kia Sorento
31 oktober 2008
Terugroepactie voor Kia SorentoTerugroepactie voor Kia Sorento
6 maart 2008
Kia presenteert Sorento Sinner EditionKia presenteert Sorento Sinner Edition
26 september 2007
Winnaars Kia Driving Experience bekendWinnaars Kia Driving Experience bekend
19 april 2006
 

Info

Techniek

Prijs

Forum