3 mei 2005
 

Kia Sorento (2002 - 2009)

Driedubbele zege voor Kia Sorento in JD Power tevredenheidsonderzoek

Autozine
3 mei 2005 | Ieder jaar wachten autofabrikanten in spanning op de uitslag van het toonaangevende JD Power onderzoek naar klanttevredenheid. Dit jaar heeft de Kia Sorento voor het eerst meegedongen in het JD Power tevredenheidsonderzoek in het Verenigd Koninkrijk. Direct al wist deze SUV van Kia een driedubbele overwinning te behalen. De Sorento is tot beste in zijn klasse verkozen, heeft als enige SUV 5 sterren gescoord en behaalde een 7e overall positie in de totale lijst van 124 modellen.
AutoCoach

De behaalde klanttevredenheid van de Sorento van 84% wordt omschreven door het JD Power Magazine "WhatCar?" als goed en zelfs bovengemiddeld binnen zeven van de acht categorieen. De Sorento komt in het onderzoek naar voren met de kenmerken: praktische cabine, comfortabele zittingen, aantrekkelijke styling, goede service bij de dealer en lage kosten.

Kia Sorento (2002 - 2009)

Uitslag top-5 SUV klasse JD Power tevredenheidsindex 2005:

  1. Kia Sorento
  2. Honda CRV
  3. Hyundai Santa Fe
  4. Toyota RAV-4
  5. Nissan X-Trail

Aan het JD Power tevredenheidsonderzoek werkten 90.000 respondenten (op basis van willekeurige selectie) in het Verenigd Koninkrijk mee. Het ging om modellen die zijn aangeschaft tussen september 2002 en augustus 2003. Een model komt in aanmerking voor een uitslag in het onderzoek indien minimaal 50 respondenten van een zelfde model het uit 70 vragen bestaande onderzoek retourneren. De klanttevredenheidsindex wordt door JD Power bepaald aan de hand van vragen in acht categorieen; prestatie, comfort en praktische eigenschappen van het interieur, styling van het exterieur, mechanische eigenschappen, problemen in het in- en exterieur, dealerservice en de kosten voor de eigenaar.

IkWilVanMijnAutoAf
Gratis LPG-installatie op Kia SorentoGratis LPG-installatie op Kia Sorento
31 oktober 2008
Terugroepactie voor Kia SorentoTerugroepactie voor Kia Sorento
6 maart 2008
Kia presenteert Sorento Sinner EditionKia presenteert Sorento Sinner Edition
26 september 2007
Winnaars Kia Driving Experience bekendWinnaars Kia Driving Experience bekend
19 april 2006
 

Info

Techniek

Prijs

Forum