7 maart 2002
 

Kia Sorento (2002 - 2009)

de kia sorento debuteert in geneve

Autozine
7 maart 2002 | Kia opent krachtdadig de aanval op de markt van Sports Utility Vehicles (SUV). Het Koreaanse merk zet daarvoor een nieuw wapen in. Het is de compleet nieuwe, luxe en technisch vooruitstrevende Sorento, die op de 72e Autosalon van Geneve zijn debuut beleeft.
AutoCoach

"De Sorento rolt de loper uit voor een nieuwe lijn auto's die we in de komende jaren presenteren", zegt Senior Executive Vice President en COO Mark Juhn, hoofd van Kia's International Business Division. "Bij de ontwikkeling hebben we de lat hoog gelegd. Op geen enkel vlak is een compromis ten koste van kwaliteit gesloten. Tot in detail beantwoordt de Sorento aan hoge eisen."

Kia Sorento (2002 - 2009)

Een stoere grille en een sportieve V-vorm in de motorkap zijn opgenomen als smaakmakers. De bruisende sfeer en de mediterrane omgeving van de Zuid-ltaliaanse plaats Sorrento hebben voor het design als inspiratie gediend. De Kia Sorento (met slechts een r) is nadrukkelijk voor de Europese automobilist ontworpen.

De naam legt volgens Kia ook een link naar Sorrento Valley in San Diego, waar veel toonaangevende hightech bedrijven zijn gevestigd. Want behalve stijl en uitstraling, vormt vooruitstrevende techniek een sterk wapenfeit waarop Kia bij zijn nieuwe model het accent legt. Er valt te kiezen uit drie motoren: een 2,5-liter common rail turbodiesel van 140 pk en twee benzinemotoren met cilinderinhoud van 2,4 en 3,5-liter en vermogens van 139 en 195 pk.

Het interieur straalt luxe uit. De auto heeft een complete uitrusting met bij de meeste uitvoeringen onder meer automatische temperatuurregeling, elektrisch bedienbare ramen en centrale portiervergrendeling. Leren bekleding en een elektrisch bedienbare en verwarmbare bestuurdersstoel zijn in de meest luxe uitvoering te vinden. Kia biedt voorts de keuze uit twee aandrijfsystemen: een handmatig in en uit te schakelen vierwielaandrijving en een elektronische variant die automatisch de aandrijving over vier wielen verdeelt.

De Sorento komt vlak voor de zomer in Nederland op de markt.

IkWilVanMijnAutoAf
Gratis LPG-installatie op Kia SorentoGratis LPG-installatie op Kia Sorento
31 oktober 2008
Terugroepactie voor Kia SorentoTerugroepactie voor Kia Sorento
6 maart 2008
Kia presenteert Sorento Sinner EditionKia presenteert Sorento Sinner Edition
26 september 2007
Winnaars Kia Driving Experience bekendWinnaars Kia Driving Experience bekend
19 april 2006
 

Info

Techniek

Prijs

Forum