23 februari 2007
 

Kia ex_c'eed

Wereldpremiere voor Kia ex_c'eed cabrio concept car

Autozine
23 februari 2007 | Kia's ex_c'eed cabrio conceptauto beleeft zijn wereldpremiere tijdens de 77e Salon de l'Automobiles in Geneve. De styling van de ex_c'eed cabrio is het werk van Peter Schreyer, Design Chief van Kia.
AutoCoach

De ex_c'eed, die is gebaseerd op de nieuwe driedeurs c'eed Sporty Hatch (waarvan de productiestart in Slowakije gepland staat voor december), heeft dezelfde wielbasis, maar beschikt over diverse nieuwe carrosseriedelen. Tegelijkertijd deelt de ex_c'eed dezelfde bodemplaat en tal van onzichtbare componenten met de driedeursuitvoering en is hij uitgerust met een elektrisch bedienbaar stoffen vouwdak.

Kia

Door de ex_c'eed te voorzien van een stoffen dak kiest Kia bewust voor haar eigen aanpak in plaats van de trend te volgen van cabrio's met een metalen vouwdak. Peter Schreyer heeft extra aandacht besteed aan het ontwerpen van een klassieke cabriolet met een traditionele softtop: "Ik ben er van overtuigd dat het stoffen dak weer terugkeert. We hebben allemaal lange tijd met het romantische idee van het rijden in de open lucht geleefd en voor mij vormt het stoffen dak een onmiskenbaar element van een echte cabrio".

"Met dit nieuwe cabrio studiemodel bewijst Kia opnieuw dat het een jonge, designbewust onderneming is die weet hoe je elegantie met dynamiek moet verenigen", verklaart de heer Yong-Hwan Kim, Senior Executive Vice President en COO van Kia Motors. "De Kia ex_c'eed vormt een fris en esthetisch hoogtepunt in onze geschiedenis, een veelbelovend teken van het groeiende internationalisme van ons merk en een grote stap voorwaarts in het proces van de overgang naar een Europese onderneming met Koreaanse roots".

Kia
IkWilVanMijnAutoAf
Kia maakt prijs Sportage 2022 bekendKia maakt prijs Sportage 2022 bekend
2 december 2021
Kia verkent inzichten in voertuigdataKia verkent inzichten in voertuigdata
25 november 2021
Kia onthult nieuwe NiroKia onthult nieuwe Niro
25 november 2021
Kia onthult Concept EV9Kia onthult Concept EV9
17 november 2021
 

Info