22 augustus 2012
 

Kia

TUV Nord kent Kia duurzaamheidscertificaat toe

Autozine
22 augustus 2012 | Kia Motors Corporation is door de TÜV Nord, een toonaangevende, onafhankelijke technische inspectieorganisatie, onderscheiden voor de buitengewone eco-eigenschappen van drie van Kia's meest recente modellen.
Info

Kia's onlangs geïntroduceerde modellen voor de Europese markt (de compleet nieuwe cee'd, de Optima Hybrid sedan en de vernieuwde Sorento) zijn gecertificeerd volgens de ISO 14040 Life Cycle Assessment (LCA) normen. Daarnaast zijn de eerste en tweede (huidige) generatie van de cee'd gecertificeerd volgens de ISO 14062 Design for Environment (DfE) criteria.

Kia

TÜV Nord kent twee belangrijke, milieugerelateerde certificeringen: het 'LCA: Life Cycle Assessment' (ISO 14040) en het 'DfE: Design for Environment' (ISO 14062). Bij het LCA wordt de impact op het milieu onderzocht van zowel de auto als van het gehele productieproces gedurende de volledige levensduur van een auto. Daarbij wordt rekening gehouden met factoren als materiaalkeuze, uitlaatemissies en recycling. Bij de DfE-inspectie wordt het algehele design van het product onderzocht door de verschillende ecovriendelijke factoren te onderzoeken, waaronder gewichtsreductie, het gebruik van recyclebare materialen, het brandstofverbruik en andere zaken.

Al vanaf het allereerste moment van productontwikkeling past Kia ecovriendelijke processen toe met het doel om een zo gering mogelijke impact op het milieu te veroorzaken. Tot nieuwe productontwikkelingprocessen van Kia behoren de volgende belangrijke stappen die betrekking hebben op de ontwikkeling, productie, reparaties en afvoer van iedere Kia.

Kia

Het inzetten van dit nieuwe systeem heeft geresulteerd in een verbeterd totaal fabricageproces, waardoor een aanzienlijke vermindering op het gebied van milieubelasting kon worden bewerkstelligd voor de nieuwe cee'd, de Optima Hybrid en de nieuwe Sorento. De ISO 14040 Life Cycle Assessment (LCA) certificering was dit jaar gebaseerd op de bevestiging van een afname van 6-25% in CO2-emissies in het totale productieproces van de gecertificeerde modellen (cee'd, Optima en Sorento).

Kia kreeg in 2008 voor het eerst een TÜV Nord-certificering voor de eerste generatie cee'd en de certificaten van dit jaar brengen het totaal aantal Kia-modellen met een ISO 14040 Life Cycle Assessment (LCA) certificering op tien. Daarnaast hebben de eerste en tweede generatie cee'd voor de Europese markt de DfE (Design for Environment, ISO 14062) certificeringen gekregen, waardoor TÜV Nord aan Kia nu alle belangrijke milieugerelateerde certificaten heeft uitgereikt.

Kia

TÜV Nord, waarvan het hoofdkantoor in Noord Duitsland is gevestigd, is een internationaal opererende certificeringorganisatie met ruim 10.000 ingenieurs uit zo'n zeventig landen die het internationale certificeringproces in alle industrietakken wereldwijd overzien.

Kia maakt prijs Sportage 2022 bekendKia maakt prijs Sportage 2022 bekend
2 december 2021
Kia verkent inzichten in voertuigdataKia verkent inzichten in voertuigdata
25 november 2021
Kia onthult nieuwe NiroKia onthult nieuwe Niro
25 november 2021
Kia onthult Concept EV9Kia onthult Concept EV9
17 november 2021