5 juli 2007
 

Peter Schreyer

Royal College of Art eert Kia ontwerpchef Peter Schreyer

Autozine
5 juli 2007 | Peter Schreyer, Chief Design Officer van Kia Motors, is de derde auto-ontwerper die een eredoctoraat heeft ontvangen van de Royal Collega of Art (RCA), als erkenning voor zijn bijdrage aan automotive design.
Info

Peter Schreyer schaart zich achter de Italiaanse stilisten en legendarische auto-ontwerpers Sergio Pininfarina en Giorgetto Giugiaro. Ook Britartiest Tracey Emin en muzikant Brian Eno ontvingen afgelopen vrijdag van de RCA een eredoctoraal tijdens een ceremonie in de Royal Albert Hall in Londen.

Kia

Als Chief Design Officer is Peter Schreyer de drijvende kracht achter de toekomstige designrichting van Kia. Schreyer, die in september 2006 werd aangesteld, is verantwoordelijk voor de ex_Cee'd Cabrio concept car die door Kia werd getoond tijdens de Autosalon van Geneve, eerder dit jaar.

Tijdens de overhandiging van het doctoraat aan Peter Schreyer, verklaarde Professor Dale Harrow: "Het eredoctoraat is de hoogste onderscheiding die de RCA kan toekennen en wordt gegeven aan individuen die op hun vakgebied een belangrijke bijdrage hebben geleverd. In het geval van Peter Schreyer is het een erkenning voor de uitstekende bijdrage en de enorme invloed die hij heeft gehad op het huidige ontwerp van auto's en op studenten van de RCA. Peters gecontroleerde en intellectuele benadering van autodesign heeft een nieuwe invulling gegeven aan de auto van de 21e eeuw". "Ik ben zeer trots en blij met deze onderscheiding door de Royal College", aldus Schreyer. "De opleiding heeft een wereldwijd erkende traditie voor het aanmoedigen van belangrijke werken en tot de eredoctoraten behoren enkele van de meest vooraanstaande namen uit de kunst- en designwereld. Het feit dat ik nu deel uitmaak van dit selecte gezelschap is waarschijnlijk de grootste erkenning die ik ooit kan krijgen".

Peter Schreyer (53) is geboren in Bad Reichenhall, in Beieren. Hij studeerde Industrieel Ontwerp op de Fachhochschule in Munich. Na het winnen van een studie-beurs van Audi studeerde hij in de periode 1979/80 transportdesign aan het Royal College of Art. Nadat hij naar Duitsland was teruggekeerd, ging Peter in 1980 bij Audi werken en bleef gedurende 25 jaar bij Audi en Volkswagen, waar hij verantwoordelijk was voor de ontwerpen voor onder andere de Audi TT en de nieuwe VW Beetle. Hij verliet de VW-groep medio 2006 om bij Kia te gaan werken in de nieuw gecreeerde functie van Chief Design Officer.

De RCA eredoctoraten vormen sinds 1967 een erkenning voor de talenten en creativiteit van een breed spectrum mensen op een groot aantal gebieden. Tot de 136 voorgangers van Schreyer horen onder andere Giorgio Armani (modeontwerper), Sir David Attenborough (TV-producent en milieuactivist), Umberto Eco (filosoof en schrijver), Lord Norman Foster (architect), David Hockney (schilder en artiest), David Lynch (filmregisseur), Issey Miyake (modeontwerper), Miuccia Prada (mode-ontwerper), Martin Scorsese (filmregiseur) en Saul Steinberg (cartoonist, The New Yorker).

Kia maakt prijs Sportage 2022 bekendKia maakt prijs Sportage 2022 bekend
2 december 2021
Kia verkent inzichten in voertuigdataKia verkent inzichten in voertuigdata
25 november 2021
Kia onthult nieuwe NiroKia onthult nieuwe Niro
25 november 2021
Kia onthult Concept EV9Kia onthult Concept EV9
17 november 2021