26 april 2007
 

Kia

Grootse openingsceremonie voor Kia-fabriek in Slowakije

Autozine
26 april 2007 | Kia Motors heeft een grootse openingsceremonie georganiseerd in haar fabriek in Zilina, Polen, om de bouw van haar eerste assemblagefaciliteit ooit in Europa te vieren. Onder het toeziend oog van 1.500 Vips en gasten knipte Hyundai-Kia Automotive Group Chairman en CEO Mong-Koo Chung samen met de Slowaakse Minister-president Robert Fico en de burgemeester van Zilina, Ivan Harman, op symbolische wijze een lint door, om de fabriek vervolgens officieel voor geopend te verklaren.
Info

Hoewel de productiefaciliteit in Zilina al sinds december 2006 Kia Cee'ds produceert, besloten Kia Motors Corporation en de Slowaakse overheid dat de bouw van deze compleet nieuwe fabriek, die voor meer dan 10.000 banen in het gebied zorgt, van zo'n groot belang is dat de opening op officiele wijze gevierd moest worden.

Kia

"Ondanks het handhaven van een hoge kwaliteit heeft Zilina nu al een recordproductie bereikt, slechts vijf maanden na de ingebruikname", aldus Chairman Chung. "Ik weet dat ons voltallige personeel Slowaken, Europeanen en Koreanen zeer toegewijd zijn om Kia's productiefaciliteit tot één van de beste in Europa te laten uitgroeien. Dankzij innovatief management, goed opgeleide en betrokken werknemers en een zeer hoge productiviteit, ben ik er van overtuigd dat wij in het eerste jaar al winst zullen realiseren".

Tijdens de openingsceremonie werd ook even stilgestaan bij het slaan van de eerste paal, drie jaar geleden, waarmee een start werd gemaakt met de bouw van Kia's 166 hectare grote fabriek in Zilina, een van de meest geavanceerde en productieve fabrieken in Europa.

Bij de opening van de Zilina-fabriek verklaarde Minister-president Robert Fico: "Ik wil Kia graag feliciteren met het voltooien van haar productiefaciliteit in Slowakije en de succesvolle lancering van de nieuwe Cee'd. De overheid en de Slowaakse bevolking blijven hun volledige medewerking verlenen aan Kia's activiteiten en groei in Europa en wij kijken uit naar een langdurige en vruchtbare samenwerking".

De productiefaciliteit in Zilina vergde een investering van € 1 miljard. De productiedoelstelling van Kia bedraagt 100 auto's per werknemer per jaar wanneer de fabriek volledig operationeel is. De uiterste capaciteit van Zilina bedraagt meer dan 300.000 auto's op jaarbasis.

Kia maakt prijs Sportage 2022 bekendKia maakt prijs Sportage 2022 bekend
2 december 2021
Kia verkent inzichten in voertuigdataKia verkent inzichten in voertuigdata
25 november 2021
Kia onthult nieuwe NiroKia onthult nieuwe Niro
25 november 2021
Kia onthult Concept EV9Kia onthult Concept EV9
17 november 2021