14 maart 2012
 

Kia

Kia wint twee red dot design awards

Autozine
14 maart 2012 | Kia heeft in de 2012 editie van de 'red dot' designcompetitie twee onderscheidingen gewonnen voor de Picanto- en Rio-modellen. De vijfdeursversie van Kia's opvallende Picanto in het A-segment en de Rio in het B-segment waren allebei winnaars in de internationaal vermaarde 'Product Design' categorie, in een competitie waarvoor 1.800 producenten uit 58 landen 4.500 producten in diverse productsectoren hadden ingezonden.
Info

De beoordeling werd uitgevoerd door een internationale jury van designexperts, die de producten gedetailleerd aan een onderzoek onderwierpen en uitgebreid testten. Doorslaggevend voor een winnende beoordeling was het niveau van innovatie, functionaliteit, ergonomie, duurzaamheid, ecologische verantwoording en intuïtieve bediening. Uitsluitend producten die de hoogste standaard op het gebied van design bereiken komen in aanmerking voor de felbegeerde 'red dot'.

Kia

Deze twee recente overwinningen brengen het totaal aantal 'red dots' voor Kia op zes. Eerder wonnen de Soul cross-over in 2009, de Venga MPV in 2010 en in 2011 zowel de Sportage compact SUV als de Optima sedan een 'red dot'. De Optima werd in 2011 ook al bestempeld als 'best of the best', de hoogste onderscheiding in de 'red dot' competitie voor baanbrekend design, waarvoor alleen de beste producten in iedere categorie in aanmerking komen.

Deze overwinningen zijn een vervolg op een aantal andere onderscheidingen voor de Rio en de Picanto, zoals de eerste plaats in de 'Exterieur' categorie van de Automotive Brand Contest in 2011. De Picanto driedeurs werd onderscheiden met een iF product design award in 2012, het vierde Kia-model dat deze award heeft ontvangen.

De 'red dot' productdesign awards behoren tot de belangrijkste designcontests ter wereld en worden sinds 1955 georganiseerd door het Design Centre van Noord Rhijn–Westfalen in Duitsland. De awards zullen dit jaar op 2 juli aan de winnaars worden overhandigd tijdens een gala-evenement in het door Alvar Aalto ontworpen operahuis in Essen, Duitsland.

XLLease
Kia maakt prijs Sportage 2022 bekendKia maakt prijs Sportage 2022 bekend
2 december 2021
Kia verkent inzichten in voertuigdataKia verkent inzichten in voertuigdata
25 november 2021
Kia onthult nieuwe NiroKia onthult nieuwe Niro
25 november 2021
Kia onthult Concept EV9Kia onthult Concept EV9
17 november 2021