24 juni 2016
 

Kia

Kia wint onafhankelijk kwaliteitsonderzoek J.D. Power

Autozine
24 juni 2016 | Kia heeft een historisch resultaat behaald in het gerespecteerde kwaliteitsonderzoek van J.D. Power. Van de 33 onderzochte merken kwam Kia uit de bus als merk met de minste problemen. Het is volgens J.D. Power voor het eerst in 27 jaar dat er geen premiummerk op de eerste plaats staat. Kia bereikte een topscore van 83 punten.
Info

Het Initial Quality Study (IQS) kwaliteitsonderzoek van J.D. Power is volledig onafhankelijk en wordt daarom wereldwijd binnen de industrie gezien als een onbetwiste norm voor kwaliteit. De nieuwe Kia Sportage en de Kia Soul eindigden als eerste in hun segment, terwijl de Rio, Forte en Sorento in hun segmenten allemaal een top-3 notering boekten.

Kia

"Het behalen van de eerste plaats voor kwaliteit is het resultaat van tientallen jaren focus op perfectie en continue verbetering", stelt Michael Sprague, Chief Operating Officer en Executive Vice President bij Kia Motors America. "Het oordeel van J.D. Power vertegenwoordigt de mening van onze klanten. Een betere bevestiging voor kwaliteit kun je niet krijgen."

In 2013 drong Kia al door in de top-10 van J.D. Power. In 2015 kwam het merk op de tweede plaats en nu is de hoofdprijs binnen. Bij het in de Verenigde Staten uitgevoerde onderzoek werd bij automobilisten gepolst hoeveel kwaliteit gerelateerde problemen er waren in de eerste negentig dagen na aanschaf van de auto. Ook wordt gevraagd naar de rijervaring en de prestaties van de motor en de transmissie.

Kia
Dutchlease
Kia maakt prijs Sportage 2022 bekendKia maakt prijs Sportage 2022 bekend
2 december 2021
Kia verkent inzichten in voertuigdataKia verkent inzichten in voertuigdata
25 november 2021
Kia onthult nieuwe NiroKia onthult nieuwe Niro
25 november 2021
Kia onthult Concept EV9Kia onthult Concept EV9
17 november 2021