14 februari 2018
Feedback
 

Kia

Kia wint drie iF Design awards

Autozine
14 februari 2018 | Kia heeft opnieuw drie 'iF Design' Awards in de wacht gesleept. Deze onderscheidingen versterken de reputatie van Kia op het gebied van onderscheidend design. De nieuwe Kia Stinger, de compacte crossover Stonic en de nieuwe Picanto zijn elk onderscheiden in de categorie 'Product'.
 

2018 is het tweede jaar op rij dat Kia drie iF Design Awards wint én het negende opeenvolgende jaar dat de fabrikant een prijs in de wacht sleept. Hiermee komt het totaal aantal iF Design Awards voor Kia op 15.

Kia

De in Frankfurt ontworpen Stinger, combineert het klassieke Gran Turismo design met een modern interieur. Geïnspireerd door de tijdloze tourers uit de jaren '70 combineert de Stinger fastback verhoudingen met gespierde 'coke bottle' vormen tot een ontwerp dat de focus legt op de achterwielaandrijving.

Ook afkomstig uit het designcentrum in Frankfurt is de Kia Stonic, een compacte crossover met een opvallend design, zowel van binnen als van buiten, gecombineerd met een verhoogde zitpositie gestoken in een praktisch SUV formaat. Het is dé Kia met de meeste personalisatiemogelijkheden waarbij er gekozen kan worden uit twintig verschillende two-tone kleurstellingen.

De derde generatie Kia Picanto is een populair model in het A-segment met een opvallend fris design en hoogwaardig afgewerkt interieur. Ondanks de compacte afmetingen is de Picanto dankzij het intelligente ontwerp één van de ruimste auto's in zijn klasse.

De iF Design Awards zijn één van de belangrijkste designverkiezingen ter wereld en worden sinds 1953 jaarlijks uitgereikt. De onafhankelijke jury, bestaande uit 63 design experts, hebben in 2018 in totaal 6.402 producten uit 54 verschillende landen beoordeeld. Er zijn zeven categorieën. Product, Packaging, Communication, Service Design / UX, Architechture, Interior Design en Professional Concept. De Kia Stinger, Stonic en Picanto zijn bekroond in de categorie 'Product'. Op 9 maart 2018 vindt de officiële uitreikingsceremonie plaatst in München.