24 september 2008
 

Kia

Kia viert 15 jarig bestaan in Nederland

Autozine
24 september 2008 | In september 1993 arriveerde in de Rotterdamse haven bij Broekman Shipping het transportschip de 'Kohjin' met aan boord de allereerste Kia's voor de Nederlandse markt. De eerste Kia die in Nederland wiel aan land zette was een Kia Sephia die door de toenmalige directeur van Kia Motors Nederland, de heer Bas Plesman, van boord werd gereden. Vijftien jaar later is die Sephia gevolgd door ruim 100.000 nieuwe Kia's in Nederland.
Info

"Om in vijftien jaar van 1.000 personenauto's in het eerste jaar te groeien naar ruim 17.000 auto's, waarmee we in 2007 de 11e positie op de Nederlandse markt innamen, is een fantastische prestatie", zegt Cor Baltus, General Manager van Kia Nederland.

Kia

De afgelopen jaren heeft Kia Nederland onafgebroken gebouwd aan de groei, positionering en professionalisering van het merk en de distributieorganisatie. In enkele jaren tijd heeft het modelprogramma een ingrijpende vernieuwing én uitbreiding ondergaan. Sterke troeven als de Kia Carens, de Sorento en Sportage, de Picanto, de Rio en de eind 2006 geïntroduceerde Kia cee'd-serie hebben geresulteerd in een grote stijging van het marktaandeel van Kia in Nederland. Volgend jaar wordt het portfolio verder uitgebreid met de Soul.

Kia Motors zal vanaf 2009 in toenemend tempo een verscheidenheid aan 'ecovriendelijke' technologieën introduceren voor haar gehele modellijn. Daarnaast zijn hybride en brandstofcelauto's realistische, milieuvriendelijke oplossingen waarvoor de ontwikkelingen bij Kia in een vergevorderd stadium zijn.

Kia

Ter gelegenheid van Kia's 15e verjaardag zijn diverse scherp geprijsde 'Fifteen' actiemodellen op de markt gebracht voor de Picanto, Rio, cee'd, pro_cee'd en cee'd SW. De Picanto Fifteen heeft een complete uitrusting en een klantenvoordeel van € 1.000,-!

Kia maakt prijs Sportage 2022 bekendKia maakt prijs Sportage 2022 bekend
2 december 2021
Kia verkent inzichten in voertuigdataKia verkent inzichten in voertuigdata
25 november 2021
Kia onthult nieuwe NiroKia onthult nieuwe Niro
25 november 2021
Kia onthult Concept EV9Kia onthult Concept EV9
17 november 2021