8 december 2016
 

Kia

Kia viert 10 jaar productie in Slowakije

Autozine
8 december 2016 | Kia Motors vierde gisteren het tienjarige jubileum van de productie in Europa. Sinds de officiële start op 7 december 2006 produceerde de fabriek in Žilina, Slowakije, al meer dan 2,5 miljoen auto's en 3,8 miljoen motoren. Kia Motors heeft meer dan 1,7 miljard euro geïnvesteerd sinds de start in Slowakije. Daarbij is werkgelegenheid gecreëerd voor meer dan 20.000 mensen, in de Kia-fabriek in Žilina en bij de veertig belangrijkste toeleveranciers. In de Kia-fabriek werken ongeveer 3.800 medewerkers in drieploegendiensten. Zij produceren de cee'd-familie, de Sportage en de Venga voor export naar 95 landen wereldwijd.
Info

Eek-Hee Lee, president en CEO van Kia Motors Slovakia, zegt: "De afgelopen tien jaar is Kia uitgegroeid tot een van de grootste werkgevers, fabrikanten, exporteurs en belastingbetalers in Slowakije. Ik ben onze werknemers zeer dankbaar voor hun inzet en passie. Want mede dankzij hen hebben we uitstekende resultaten bereikt en is deze fabriek een van de efficiëntste binnen het concern."

Kia

De investering in de bouw van de fabriek bedroeg 700 miljoen euro. Kia blijft verder investeren in de fabriek, de productie van nieuwe modellen en de installatie van nieuwe technieken. Opgeteld bedraagt de totale investering zo'n 1,7 miljard euro. Onlangs heeft Kia nog een investering gedaan in de fabriek van 60 miljoen euro. Ook liggen er plannen klaar om in 2017 nog eens 130 miljoen euro te investeren in vernieuwing van het huidige modellengamma.

Dagelijks worden er vanuit Žilina 1.400 auto's getransporteerd naar 95 landen wereldwijd. In de afgelopen tien jaar gingen de meeste auto's naar Rusland (18%), het Verenigd Koninkrijk (12%), Duitsland (9%), Spanje en Italië (ieder 6%).

Kia

Van de auto's die Kia in Slowakije bouwt, is de cee'd-familie het populairst. Meer dan 45% van de tot op heden geproduceerde auto's in Žilina is een variant van de cee'd-familie. Kia's bestseller in Europa, de Sportage, staat op de tweede plaats.

De fabriek biedt ook onderdak aan twee motorproductielijnen. De 1,6-liter dieselmotor is de populairste motor die Kia in Slowakije produceert, met een aandeel van 20% van het totaal. De meeste motoren (53%) zijn echter benzinemotoren. Bijna de helft van de geproduceerde motoren wordt geleverd aan een andere productiefaciliteit binnen het concern.

Kia

Kia Motors Slovakia biedt momenteel werk aan ongeveer 3.800 mensen. De gemiddelde leeftijd van de werknemers is 35 jaar. De medewerker met het langste dienstverband werkt er al bijna dertien jaar. Omdat Kia de competenties van zijn medewerkers verder wil ontwikkelen, zijn er sinds 2006 al meer dan 8.900 trainingen en cursussen gegeven.

Dutchlease
Kia maakt prijs Sportage 2022 bekendKia maakt prijs Sportage 2022 bekend
2 december 2021
Kia verkent inzichten in voertuigdataKia verkent inzichten in voertuigdata
25 november 2021
Kia onthult nieuwe NiroKia onthult nieuwe Niro
25 november 2021
Kia onthult Concept EV9Kia onthult Concept EV9
17 november 2021