3 november 2016
 

Kia

Kia toont vier toekomstmodellen

Autozine
3 november 2016 | Kia geeft tijdens de Specialty Equipment Market Association (SEMA) Show in Las Vegas (van 1 tot en met 4 november 2016) een blik in de toekomst van 'The Autonomous Life'. Dat doet het merk met vier unieke, autonoom rijdende auto's die zijn toegesneden op de levensstijl van een bepaalde doelgroep. Op de SEMA-beurs toont Kia ook de Telluride Concept: een fullsize hybride SUV die begin dit jaar op de Autoshow van Detroit debuteerde.
AutoCoach
Info

Kia wil vanaf 2020 gedeeltelijk autonoom rijdende auto's introduceren en vanaf 2030 een volledig autonoom rijdende auto produceren. De vier modellen die Kia op de SEMA-beurs laat zien, geven alvast een voorproefje van die plannen. Op basis van de hybride Niro heeft Kia in samenwerking met LGE-CTS Motorsports de Niro Triathlon ontwikkeld, speciaal voor triatleten. De autonoom rijdende crossover biedt de beste trainings- en veiligheidsuitrusting en heeft een unieke cabine waarin de atleet kan ontspannen.

Kia

Het achterste deel van het dak ontbreekt op de Kia Niro Triathlon, zodat een compacte laadruimte ontstaat voor het plaatsen van een speciaal fietsenrek, een gereedschapskist en een tabletcomputer. Tot de uitrusting van het model behoort ook een Felt IA 2-racefiets, die eenvoudig achterin is te bevestigen voor transport of reparatie.

Kia

Verder heeft de auto speciale verlichting, die het fietspad verlicht met LED-laserlicht. De atleet kan informatie over de snelheid, de tijd en de afgelegde afstand vanaf zijn fiets aflezen op de speciale tablet. In het interieur is aan alles gedacht, zelfs aan bergruimte voor onderdelen en schone kleding, én een mobiele douche voor een snelle opfrisbeurt na een intensieve training of wedstrijd.

Kia
XLLease

In samenwerking met School of Rock, belangrijk op het gebied van prestatiegerichte muziekeducatie, heeft Kia een Sedona (niet in Europa leverbaar) laten aanpassen door de experts van LGE-CTS. Dit resulteerde in de School of Rock Sedona: een autonoom rijdende opnamestudio met alles aan boord waarvan een muzikant droomt, zoals een opnamestudio en een relaxplaats.

Kia

De B-stijl, de stuurkolom en de keuzehendel van de transmissie zijn verwijderd, zodat ruimte ontstaat voor een digitaal mixboard en twee flatscreens voor muziekopnamen. Een krachtige muziekinstallatie zorgt voor een intense geluidsbeleving. Tijdens de opnamen schakelt het systeem het 'Recording'-lichtje aan het plafond in. Daar hangt tevens een microfoon. Akoestische schuimpanelen dempen het geluid in het interieur. Spontaan een optreden geven is mogelijk dankzij diverse versterkers die achter in de auto zijn verwerkt. Er is bergruimte voor gitaren, basgitaren en andere muziekinstrumenten op het dak.

Kia

Kia tilt het idee van een Sports Utility Vehicle met de Sorento Ski Gondola naar een hoger plan, zowel letterlijk als figuurlijk. De unieke Sorento is een creatie van LUX Motorwerks en kan moeiteloos sneeuw en ijs trotseren als het voertuig skiërs naar hoge ski-oorden brengt. De luxueuze, zelfrijdende Sorento Ski Gondola is gespoten in oranje Dominator Rubber Track-poedercoating en voorzien van een stevig metalen dakrek voor ski's en stokken. De bagageruimte biedt plaats biedt aan laarzen, tassen en andere uitrusting. Alles is eenvoudig bereikbaar dankzij het ontbreken van de B-stijl en de achterportieren die aan de achterzijde scharnieren.

Kia
AutoCoach

Uniek voor deze Kia zijn de deurpanelen en het dashboard met geïntegreerde tablet. De vloer in het gehele interieur is waterproof dankzij een Line-X-behandeling.

Kia

De Kia Soul First Class is het voertuig voor zakenlui die in alle comfort naar vergaderingen en andere bestemmingen willen reizen. De zelfrijdende auto, net als de Sorento Ski Gondola gebouwd door LUX Motorwerks, is voorzien van talloze luxueuze extra's. Het dashboard en stuurwiel ontbreken, zodat ruimte ontstaat voor twee naar achter gerichte voorstoelen. De passagiers kijken naar een 40-inch Samsung LED-tv die verbonden is aan een Mac-minicomputersysteem en een premium geluidsinstallatie. De bediening van de auto verloopt via twee tablets in een aangepaste middenconsole.

Kia

De Kia Telluride is gebaseerd op een bestaand platform en onthult een nieuwe premium SUV die Kia mogelijk in de toekomst in het gamma opneemt, boven de huidige Kia Sorento. De wielbasis is met 308 centimeter maar liefst 30 centimeter groter dan die van de huidige Sorento. Verder is de Telluride 11 centimeter hoger, 12 centimeter breder en 24 centimeter langer. De unieke hybride SUV-concept heeft drie zitrijen, biedt zeven zitplaatsen en combineert krachtig design met state-of-the-art technologie.

Kia

De vóór- en achterportieren van de Kia Telluride openen eveneens tot 90 graden ten opzichte van de carrosserie en in tegengestelde richting, wat een panoramisch zicht op het interieur biedt en instappen makkelijker maakt. Vier prachtige, met zwart leder beklede captain's chairs sieren het interieur. Een derde zitrij is opklapbaar. Iedere captain's chair is voorzien van Smart Sensors, die de gezondheidstoestand van de passagier meten aan de hand van onder meer hartslag en bloeddruk. Het systeem toont deze vitale informatie dankzij het Light Emitted Rejuvenation-systeem (LER) op de deurpanelen. Het LER-systeem omvat ook het indrukwekkende vleugelvormige LED-paneel onder het grote zonnedak. Dit paneel geeft therapeutisch licht zodat passagiers extra ontspannen.

Kia maakt prijs Sportage 2022 bekendKia maakt prijs Sportage 2022 bekend
2 december 2021
Kia verkent inzichten in voertuigdataKia verkent inzichten in voertuigdata
25 november 2021
Kia onthult nieuwe NiroKia onthult nieuwe Niro
25 november 2021
Kia onthult Concept EV9Kia onthult Concept EV9
17 november 2021