7 april 2009
 

Kia

Kia Motors Europe start nieuwe Nederlandse importeur

Autozine
7 april 2009 | Na het faillissement van KIA Nederland B.V., is Kia Motors Europe van plan de import en distributie van Kia in Nederland over te nemen middels de oprichting van een nieuwe vestiging die eigendom is van Kia. Kia Motors Europe en de bewindvoerders van Kia Nederland B.V. hebben de intentie om binnen enkele dagen een definitieve overeenkomst af te sluiten met betrekking tot de verkrijging van de bezittingen van Kia Nederland door de nieuwe Nederlandse Kia-importeur. Deze nieuwe onderneming zal het overgrote deel van de huidige medewerkers van Kia Nederland een nieuwe arbeidsovereenkomst aanbieden.
AutoCoach
Info

Deze ontwikkelingen zullen er voor zorgen dat er snel een einde zal komen aan de korte periode van onzekerheid, veroorzaakt door de vorige importeur (Kroymans Corporation) die problemen ondervindt door de huidige economische crisis. De weg ligt nu vrij voor de voortgang van de gezonde ontwikkeling van het merk Kia in Nederland.

Kia

De nieuwe Nederlandse Kia-importeur zal de levering en marketing van Kia-producten in Nederland overnemen, waardoor Kia in staat is het huidige serviceniveau te behouden en waarbij er nauwelijks een onderbreking van service aan klanten en dealers heeft plaatsgevonden. Bovendien zullen de know-how en ervaring van de Kia Nederland medewerkers behouden blijven.

Voor Kia is Nederland de zesde grootste markt in Europa, met verkopen van meer dan 14.400 auto's in 2008, hetgeen overeenkomt met 6% van Kia's jaarvolume in deze regio.

XLLease
Kia maakt prijs Sportage 2022 bekendKia maakt prijs Sportage 2022 bekend
2 december 2021
Kia verkent inzichten in voertuigdataKia verkent inzichten in voertuigdata
25 november 2021
Kia onthult nieuwe NiroKia onthult nieuwe Niro
25 november 2021
Kia onthult Concept EV9Kia onthult Concept EV9
17 november 2021