30 maart 2016
 

Kia

Kia Sportage en Optima winnen Red Dot Award

Autozine
30 maart 2016 | Het design van Kia is opnieuw onderscheiden. Sinds 2009 zijn door de Koreaanse fabrikant al vijftien Red Dot Design Awards in de wacht gesleept. De jongste prijswinnaars zijn net bekend gemaakt: de nieuwe Kia Sportage en Kia Optima. De Optima kreeg zelfs de 'Best of the Best' award, omdat de vormgeving als baanbrekend in zijn categorie wordt gezien.
AutoCoach
Info

In 2011 pakte Kia met de vorige modelgeneratie van de Sportage en Optima ook al deze prijs, waarmee de modellen nu dus voor de tweede keer als beste uit de bus zijn gekomen. Het huidige design is tot stand gekomen onder verantwoording van de Duitser Peter Schreyer, President en Chief Designer van Kia Motors Corporation: "Met ons internationale designteam hebben we alle reden om supertrots te zijn. Het is namelijk zeer speciaal dat we met de Kia Sportage en Optima voor de tweede keer de jury wisten te overtuigen. De Sportage is al jaren een bestseller voor ons in Europa. De Optima is een van onze sterkst verkopende modellen wereldwijd. In 2010 legde dit model met bovendien de basis voor de (Tigernose) designtaal van de huidige modelgeneratie."

Kia

De nieuwe Kia Sportage en Optima zijn ontworpen door de Kia-designcentra in Namyang (Korea), Irvine (Californië, VS), en in Frankfurt.

De Red Dot Design Award wordt toegekend in drie categorieën: Product Design, Communication Design en Design Concept. De jury bestond dit jaar uit 41 experts in industrieel design, afkomstig van overal ter wereld. Dit keer kwam de jury bijeen in het Duitse Essen om in totaal 5.241 inzendingen te beoordelen. Daarbij werd gekeken naar mate van innovatie, kwaliteit, functionaliteit en duurzaamheid. De officiële overhandiging van de Red Dots is op 4 juli in het Aalto theater in Essen.

Kia
Wittebrug
Kia maakt prijs Sportage 2022 bekendKia maakt prijs Sportage 2022 bekend
2 december 2021
Kia verkent inzichten in voertuigdataKia verkent inzichten in voertuigdata
25 november 2021
Kia onthult nieuwe NiroKia onthult nieuwe Niro
25 november 2021
Kia onthult Concept EV9Kia onthult Concept EV9
17 november 2021