19 oktober 2009
 

Kia Cadenza

Kia publiceert eerste foto van nieuwe sedan

Autozine
19 oktober 2009 | Kia Motors Corporation heeft de eerste officiƫle foto vrijgegeven van de productieversie van de VG concept car. De luxueuze sedan, die buiten Korea 'Cadenza' gaat heten, beleeft zijn overzeese debuut eind dit jaar op de internationale autoshows van Saoedi-Arabiƫ, Koeweit en Dubai.
Info

De naam Cadenza is afgeleid van een Italiaanse musicalterm die wordt gebruikt om een hoogtepunt in een concerto of aria te omschrijven. De Cadenza heeft een gestroomlijnd uiterlijk en beschikt over een bijzonder koplampontwerp met in het oog springende LED-omlijsting.

Kia

Het interieur onderscheidt zich onder andere door het 'zwevende' dashboard. Het 'welkomsysteem' schakelt automatisch de buiten- en interieurverlichting in om de bestuurder te 'verwelkomen', terwijl de sfeerverlichtingstrip die over het dashboard in de portieren doorloopt, voor een warme sfeer in het interieur van de auto zorgt.

Tot de nieuwe beschikbare technologieën behoren een verwarmd stuurwiel (voor het rijden in winterse condities in landen met lage temperaturen), elektrisch verstelbare stoelkussens (voor extra ondersteuning van de bovenbenen), automatische ontwaseming van de voorruit en geventileerde voorstoelen (voor verkoelend comfort in landen met hoge temperaturen).

Soon-Nam Lee, Director Overseas Marketing Group van Kia Motors Corporation, verklaart: "De nieuwe Cadenza geeft duidelijk blijk van de ontwikkeling in de evolutie van Kia's opvallende designtaal door de mix van licht en belijning. Tevens kan hij wat prestaties en technologieën betreft gezien worden als een nieuw concept in de klasse van de luxueuze sedans van Kia".

Dutchlease
Kia maakt prijs Sportage 2022 bekendKia maakt prijs Sportage 2022 bekend
2 december 2021
Kia verkent inzichten in voertuigdataKia verkent inzichten in voertuigdata
25 november 2021
Kia onthult nieuwe NiroKia onthult nieuwe Niro
25 november 2021
Kia onthult Concept EV9Kia onthult Concept EV9
17 november 2021