13 november 2019
 

Kia

Kia ontwikkelt eigen olie

Autozine
13 november 2019 | Kia Motors Europe introduceert een eigen aanbod van olie en smeermiddelen. De motoroliƫn zijn speciaal ontwikkeld om de prestaties en het brandstofverbruik van de Kia-motoren te optimaliseren en de levensduur te maximaliseren.
Info

De nieuwe smeermiddelen van Kia Original Oil moeten de Kia-rijder extra vertrouwen geven doordat de benzine- of dieselmotor gebruik maakt van op maat gemaakte olie. Kia Original Oil wordt aangeboden door alle officiële Kia-vertegenwoordigers in Europa als bij periodiek onderhoud de olie ververst of bijgevuld moet worden, zo ook bij de Kia-dealers en -reparateurs in Nederland. De olie is tevens te koop om als reserve in de auto te hebben, mocht de olie tussen de aanbevolen onderhoudsbeurten moeten worden bijgevuld.

Kia

"De Kia Original Oil is met dezelfde expertise ontwikkeld als de motoren in onze auto's. De smeermiddelen zijn zodanig ontwikkeld dat ze de verbrandingsmotoren van Kia optimaal beschermen en de levensduur maximaliseren", zegt Fred Sihler, Vice President of Aftersales bij Kia Motors Europe. "Kia Original Oil haalt ook de beste prestaties in onze geavanceerde motoren naar boven en geeft onze klanten extra vertrouwen en gemoedsrust, wetende dat de lokale dealer hen altijd de best mogelijke motorolie kan leveren."

De verkoop van Kia-modellen met kleinere turbomotoren neemt steeds verder toe. Veel van die geavanceerde motoren, waaronder de Smartstream-motoren van Kia, vertrouwen op hoogwaardige oliën met een lage viscositeit om het brandstofverbruik te reduceren en de prestaties te verbeteren.

Kia Original Oil is ontwikkeld voor alle verbrandingsmotoren van Kia en worden aangeboden als 0W30 C2, 5W30 C3 & A3/B4, 5W40 en 10W40. De nieuwe smeermiddelen zijn geschikt voor uiteenlopende motorvarianten, van de 1,0-liter T-GDi turbobenzinemotor (te vinden in compacte modellen als de Picanto, Rio en Ceed) tot de 3,3-liter T-GDi-krachtbron in de Kia Stinger GT. De smeermiddelen zijn ook geschikt voor de dieselmotoren en hybride aandrijflijnen van Kia.

Kia maakt prijs Sportage 2022 bekendKia maakt prijs Sportage 2022 bekend
2 december 2021
Kia verkent inzichten in voertuigdataKia verkent inzichten in voertuigdata
25 november 2021
Kia onthult nieuwe NiroKia onthult nieuwe Niro
25 november 2021
Kia onthult Concept EV9Kia onthult Concept EV9
17 november 2021