9 februari 2012
 

Kia Track'ster

Kia onthult Track'ster op Chicago Autoshow

Autozine
9 februari 2012 | Kia onthult de Track'ster conceptauto tijdens de Chicago Auto Show. In een ambiance van heavy-metal muziek, rook en flitsende lampen trok Kia Amerika het doek van een prestatiegerichte, driedeurs Soul coupé conceptauto. De Track'ster geeft een blik in de toekomst van de Kia Soul.
AutoCoach
Info

De stoere uitstraling begint met het opvallende Whiteout en Inferno Orange kleurenschema. Het wit zorgt voor diepte en de kleur oranje verwijst naar de autosport. De grille van de auto is van carbon en de koplampunits hebben LED-verlichting. Aan de voorzijde van de Track'ster valt de onderste luchtinlaat op, geflankeerd door grote LED rijlichten met een aluminium omlijsting.

Kia

De Track'ster is voorzien van HRE-K1 monoblock sportwielen, een gezamenlijk ontwerp van het Kia California designteam en HRE. Ze zijn voorzien van Michelin Pilot Sport PS2 high-performance 245/40-19 inch banden vóór en grote 285/35-19 inch banden achter. De wielbasis van de conceptauto is vergroot naar 101,2 inches, bijna een inch groter dan bij de Soul productieauto. Gezien het hoge prestatiepotentieel is de Track'ster uitgerust met grote, geventileerde en geperforeerde 14 inch Brembo schijfremmen, voorzien van remklauwen met zes zuigers vóór en 13,6 inch schijfremmen achter met remklauwen met vier zuigers.

Vergeleken met de standaard Soul heeft de Track'ster geen achterportieren, terwijl de voorportieren zijn vergroot. Aan de achterzijde loopt een horizontaal, rood paneel dat de toegenomen breedte van de auto benadrukt.

Kia

Bij het ontwerp stonden topprestaties bovenaan de wensenlijst. Het KMA designteam droomde groots, maar verloor de werkelijkheid niet uit het oog. De 2.0-liter viercilindermotor met turbocharger levert nu 250 pk, 66% meer dan de productie Soul. De aandrijfkracht wordt overgebracht naar alle wielen via een elektronisch gecontroleerd vierwielaandrijfsysteem, dat wordt aangestuurd door een handgeschakelde zesversnellingsbak met korte overbrengingen. De Track'ster heeft een verlaagde wielophanging.

In het interieur vallen direct de Inferno Orange, met suède beklede kuipstoelen en de Granite Gray lederen afwerking van het stuur en de portierpanelen op. De belangrijkste, roodverlichte klokken zijn groot en goed afleesbaar. De olietemperatuur en de status van de accu kunnen bovenop het dashboard worden afgelezen, terwijl het navigatiesysteem, het entertainmentsysteem en de ventilatie en verwarming worden bediend via een groot touchscreen boven de start/stop knop.

Kia

Hoewel er momenteel nog geen plannen zijn om de Track'ster in productie te nemen, heeft Kia's California designteam het project met veel enthousiasme ondernomen.

Kia maakt prijs Sportage 2022 bekendKia maakt prijs Sportage 2022 bekend
2 december 2021
Kia verkent inzichten in voertuigdataKia verkent inzichten in voertuigdata
25 november 2021
Kia onthult nieuwe NiroKia onthult nieuwe Niro
25 november 2021
Kia onthult Concept EV9Kia onthult Concept EV9
17 november 2021