13 februari 2012
 

Kia KH

Kia onthult schetsen van nieuw topmodel

Autozine
13 februari 2012 | Kia heeft vandaag de eerste officiƫle schetsen van een volledig nieuwe vlaggenschip vrijgegeven. Het nieuwe model, met de codenaam KH, heeft als eerste Kia achterwielaandrijving en combineert innovatief design met high-tech voorzieningen.
AutoCoach
Info

Het designconcept achter de KH zou 'onderscheidend, modern en klassiek' zijn, wat tot uitdrukking moet komen in verfijnde, technisch-geavanceerde elementen gecombineerd met Kia's bestaande dynamische designtaal.

Kia

Het nieuwe model zou een krachtig ontwerp voor de voorkant krijgen, geheel in lijn met de uitstraling van een luxe auto. De grille met de bekende familie-look wordt geflankeerd door moderne koplampen die het innovatieve, uitdagende imago van het merk versterken, terwijl de afmetingen van de motorkap de KH de uitstraling van een stijlvolle auto zouden verlenen.

Het profiel van de KH, dat een belangrijk aandachtspunt was voor de Kia-designers tijdens de ontwerpfase, laat een simpele flanklijn zien om de indruk van ruimte te wekken terwijl het dynamische imago wordt versterkt. De high-tech combinatie van achterlichtclusters plus de luxueuze chromen accenten verlenen de KH een verfijnde en stabiele achterkant.

Kia

Soon-Nam Lee, Kia's Directeur van de Overseas Marketing Group, stelt: "Ons volledig nieuwe vlaggenschip verenigt al onze capaciteiten in één opvallend model in zich, zoals design, prestaties, high-tech voorzieningen en infotainment Hoewel de introductie voor overzeese markten nog bevestigd moeten worden, zal deze volledig nieuwe, achterwielaangedreven grote sedan zeker het topmodel worden van ons wereldwijde modelportfolio. En daarmee het beste van Kia tonen".

KwikFit
Kia maakt prijs Sportage 2022 bekendKia maakt prijs Sportage 2022 bekend
2 december 2021
Kia verkent inzichten in voertuigdataKia verkent inzichten in voertuigdata
25 november 2021
Kia onthult nieuwe NiroKia onthult nieuwe Niro
25 november 2021
Kia onthult Concept EV9Kia onthult Concept EV9
17 november 2021