7 september 2017
 

Kia Proceed Concept

Kia onthult Proceed Concept

Autozine
7 september 2017 | Kia Motors heeft nieuwe beelden van de Proceed Concept vrijgegeven. Het nieuwe conceptmodel van Kia beleeft zijn werelddebuut in september 2017 op de internationale autoshow (IAA) van Frankfurt. De Proceed Concept is ontworpen in het Europese designcentrum van Kia in Frankfurt, op slechts 500 meter van de plek waar het model zijn werelddebuut zal beleven. Hij heeft een voor Kia nieuwe carrosserievorm. De langere, sportieve 'hot hatch' behoudt de atletische uitstraling van de huidige Kia pro_cee'd en combineert zijn opvallende uiterlijk met praktische veelzijdigheid. De Proceed Concept maakt de contouren van de nieuwste generatie Kia cee'd duidelijk zichtbaar.

De Kia Proceed Concept is laag, rank en dynamisch. Zijn daklijn, gespierde proporties en compacte afmetingen verwijzen naar zijn wendbaarheid en wegligging. Het silhouet van de auto wordt vervolmaakt met bijzondere designkenmerken. De vormen van de zijruiten volgen de daklijn tot aan de achterklep. De opvallende 'haaienvin' in het plaatwerk, compleet met GT-logo, benadrukt de afwezigheid van B-stijlen. Plooien in de body versterken de slanke taillelijn en geven de achterzijde een extra gespierde uitstraling. De auto is voorzien van 20-inch zesspaaks lichtmetalen wielen.

Kia

Waar dagrijverlichting steeds vaker een belangrijk element vormt in de identiteit van een auto, past Kia voor de Proceed Concept verlichting op een geheel andere manier toe. De concept car is voorzien van 'Luminline': een lichtgevende omlijsting van de zijramen waarmee de krachtige contouren van de auto worden benadrukt. Daarmee onderscheidt het model zich expliciet van elke andere auto. De achterklep wordt gekenmerkt door 'gestapelde' ventilatieopeningen en het geribbelde oppervlak van de achterlichtstrip, die geïnspireerd is op gesmolten metaal.

De proporties en de uitstraling van de Proceed Concept zijn weliswaar nieuw, maar uiteraard is de auto ook voorzien van reeds bekende designkenmerken van Kia. De iconische 'Tiger nose' grille, de lange motorkap (die geïnspireerd is op die van de Kia Stinger), de vormen van de voorruit, het glazen dak (dat zich over de volle lengte uitstrekt) en de onmiskenbare mix van vloeiende vormen en scherpe lijnen maken van de Proceed Concept een onvervalste, moderne Kia. De Proceed Concept is afgewerkt in de kleur Lava Red.

Kia
Wittebrug
Kia EV6 gearriveerd in NederlandKia EV6 gearriveerd in Nederland
7 oktober 2021
Kia Niro is Zakenauto van het Jaar 2022Kia Niro is Zakenauto van het Jaar 2022
6 oktober 2021
UVO Connect heet voortaan Kia ConnectUVO Connect heet voortaan Kia Connect
29 september 2021
Kia onthult nieuwe Sportage 2021Kia onthult nieuwe Sportage 2021
1 september 2021
 

Info