14 september 2005
 

Kia Multi-S

Kia onthult Multi-S cross-over concept

Autozine
14 september 2005 | Kia onthult op de IAA (Internationale Automobil Ausstellung) in Frankfurt haar jongste concept car: de Multi-S. De auto is bedoeld als een volgende generatie CUV (Cross-over Utility Vehicle) en is volgens Kia ontworpen om te voldoen aan de wensen van klanten aan integratie van de in elkaar grijpende trends van Cross-overs, MPV's en SUV's.

De S in Multi-S staat voor Sporty, Spacious and Smart (sportief, ruimtelijk en stijlvol). De 4,545 m lange concept car is bedoeld om individuele kopers aan te spreken die een auto met karakter zoeken en bovendien families met kinderen en een actieve levensstijl. De Multi-S belooft de beste beschermingsystemen voor de inzittenden, plus ESP (electronic stability program), MDPS (motor driven power steering, motoraangedreven stuur-bekrachtiging), TPMS (tyre pressure monitoring system, bandenspanning controlesysteem), AFS (adaptive front light system, adaptieve koplampafstelling), gordijnairbags over de volle lengte en actieve hoofdsteunen.

Kia

Grote 19-inch wielen met laagprofiel 245/45 R 19 banden geven het voertuig een sterke aanwezigheid op de weg. Gebouwd op een 2,7 m wielbasis, meet de Multi-S 1,85 m breed een 1,65 m hoog om ruime accommodatie te bieden. Hoewel het tentoongestelde voertuig in Frankfurt aangedreven wordt door een 2,7-liter V6 met een vijftraps automaat en Sport Mode, is de motorruimte van de Multi-S ook ontworpen om een 2-liter turbodiesel met een transmissie naar keuze plaats te bieden.

Wittebrug
Kia maakt prijs Sportage 2022 bekendKia maakt prijs Sportage 2022 bekend
2 december 2021
Kia verkent inzichten in voertuigdataKia verkent inzichten in voertuigdata
25 november 2021
Kia onthult nieuwe NiroKia onthult nieuwe Niro
25 november 2021
Kia onthult Concept EV9Kia onthult Concept EV9
17 november 2021
 

Info