14 september 2005
 

Kia Multi-S

Kia onthult Multi-S cross-over concept

Autozine
14 september 2005 | Kia onthult op de IAA (Internationale Automobil Ausstellung) in Frankfurt haar jongste concept car: de Multi-S. De auto is bedoeld als een volgende generatie CUV (Cross-over Utility Vehicle) en is volgens Kia ontworpen om te voldoen aan de wensen van klanten aan integratie van de in elkaar grijpende trends van Cross-overs, MPV's en SUV's.
UnitedConsumers
 

De S in Multi-S staat voor Sporty, Spacious and Smart (sportief, ruimtelijk en stijlvol). De 4,545 m lange concept car is bedoeld om individuele kopers aan te spreken die een auto met karakter zoeken en bovendien families met kinderen en een actieve levensstijl. De Multi-S belooft de beste beschermingsystemen voor de inzittenden, plus ESP (electronic stability program), MDPS (motor driven power steering, motoraangedreven stuur-bekrachtiging), TPMS (tyre pressure monitoring system, bandenspanning controlesysteem), AFS (adaptive front light system, adaptieve koplampafstelling), gordijnairbags over de volle lengte en actieve hoofdsteunen.

Kia

Grote 19-inch wielen met laagprofiel 245/45 R 19 banden geven het voertuig een sterke aanwezigheid op de weg. Gebouwd op een 2,7 m wielbasis, meet de Multi-S 1,85 m breed een 1,65 m hoog om ruime accommodatie te bieden. Hoewel het tentoongestelde voertuig in Frankfurt aangedreven wordt door een 2,7-liter V6 met een vijftraps automaat en Sport Mode, is de motorruimte van de Multi-S ook ontworpen om een 2-liter turbodiesel met een transmissie naar keuze plaats te bieden.