19 januari 2011
 

Kia KV7

Kia onthult KV7 Concept

Autozine
19 januari 2011 | Op de North American International Auto Show 2011 onthulde de Amerikaanse designstudio van Kia deze week zijn nieuwste designstatement: het 'KV7' studiemodel. Hij is volgens de makers "de verwezenlijking van een visie voor een auto met de functionaliteit om een groot aantal mensen en hun benodigdheden te vervoeren. Terwijl hij tegelijkertijd fungeert als een verbinding met sociale netwerken voor groepen vrienden en avontuurzoekers".
AutoCoach
Info

"Vanaf het allereerste begin voelden we dat deze klasse toe was aan een grondige evaluatie, omdat iedereen zo krampachtig het woord 'sportief' voor zijn MPV's zet, ondanks dat deze auto's in de basis bestaan uit een eenvoudige vierkante vorm", stelt Tom Kearns, Chief Designer van Kia Motors America. "In plaats van die vorm te verwerpen hebben we hem juist omarmd, net als bij de Soul. Het resultaat is een rechttoe-rechtaan doch geavanceerde auto die de functionaliteit van dit type auto's behouden heeft, maar die tegelijkertijd oog heeft voor de veranderende behoeften van de moderne koper".

Kia

De inspiratie voor de KV7 werd gevonden in de eenvoud van vierkante vormen, zoals bij stijlvolle smartphones en klassieke koffers. De brede uitstraling van de KV7 wordt gecombineerd met een minder steil ontwerp voor de A-stijl en voorruit. Zijn gladde design en 20 inch wielen zorgen voor een modern voorkomen, terwijl het tegelijkertijd het zelfvertrouwen en de kracht van een SUV opwekt.

Het meest opvallende kenmerk van de KV7 conceptauto is de vleugeldeur aan de rechterkant, die zorgt voor een enorm ruime instap wanneer tegelijkertijd ook het raamstijlloze rechter voorportier geopend is.

Kia

Het front van het studiemodel wordt versterkt door een interpretatie van Kia's bekende grille met verticale LED koplampen die in het design geïntegreerd zijn voor een duidelijk aangezicht. De KV7 is voorzien van diverse LED lichtelementen die door Kia's designteam worden geëvalueerd voor toepassing in toekomstige productiemodellen. Een ononderbroken reeks van LED mistlampen over de gehele breedte van de voorzijde en richtingaanwijzers in de buitenspiegels en aan de achterzijde die pulserend knipperen in de richting die wordt ingeslagen, horen daar ook bij.

De voorruit van de KV7 concept is gebaseerd op het unieke design van Kia dat ook op de nieuwe Sportage en Optima terugkomt. Een bijna ononderbroken reeks ramen begint bij de A-stijl en zorgt voor een ongehinderd zicht naar buiten. Ondanks zijn non-traditionele uitstraling komen de lengte (4.873 mm), breedte (2.033 mm), hoogte (1.792mm) en wielbasis (3.100 mm) van de KV7 overeen met de normale afmetingen in dit segment en maken ze flexibele stoelconfiguraties en een veelvoud aan opbergopties mogelijk.

Kia

Wanneer de startknop van de Kia KV7 concept wordt beroerd, schuift het complete dashboard ruim 15 centimeter naar de bestuurder toe, waardoor alle bedieningselementen binnen bereik komen, inclusief het grote, multifunctionele display met de infotainment-, klimaatregeling- en navigatiesystemen. Die zijn alle ondergebracht in één scherm dat wordt bediend met een trackball muis op het dashboard. Inzittenden achterin hebben hun eigen, aparte scherm in de vorm van een zwevend touchscreen computerdisplay in het tafelblad. De KV7 beschikt over Wi-Fi, waarbij zowel het display voorin als achterin beschikt over internet en de mogelijkheid voor meerdere inzittenden om tegelijkertijd hun smart phone op de auto aan te sluiten en in te loggen op websites voor sociale netwerken.

Het slotstuk dat de KV7 conceptauto onderscheidt van de MPV-massa is onder de motorkap te vinden. Het studiemodel wordt aangedreven door Kia's nieuwe Theta II 2.0-liter GDI turbomotor met een vermogen van maximaal 285 pk.

XLLease
Kia maakt prijs Sportage 2022 bekendKia maakt prijs Sportage 2022 bekend
2 december 2021
Kia verkent inzichten in voertuigdataKia verkent inzichten in voertuigdata
25 november 2021
Kia onthult nieuwe NiroKia onthult nieuwe Niro
25 november 2021
Kia onthult Concept EV9Kia onthult Concept EV9
17 november 2021