9 januari 2007
 

Kia Kue

Kia onthult Kue conceptauto op Detroit Auto Show

Autozine
9 januari 2007 | Kia heeft de volledig nieuwe Kue crossover conceptauto onthuld tijdens de North American International Auto Show (NAIAS) in Detroit, USA. De Kue, die is voorzien van vierwielaandrijving en wordt aangedreven door een V8 motor, is ontworpen om zowel in de stad als op de snelweg en zowel op verharde als op onverharde wegen buitengewone prestaties te leveren.
Info

De 4,7 meter lange Kia Kue benadert het marktsegment van de crossover utility vehicles met een andere invulling van het begrip CUV door daar een nieuw element aan toe te voegen, namelijk prestaties. De Kue is in de eerste plaats vooral ontworpen als een rijdersauto. Hoewel de Kia Kue ook beschikt over veel kenmerken en eigenschappen van een SUV, richt deze Kia zich meer op het bieden van een opwindende rijervaring voor de bestuurder op een mooie kronkelende landweg en ook op weg naar de bouwmarkt, met minder nadruk op een enorme laadruimte.

Kia

De Kia Kue heeft een monocoque platform, voorzien van grote 22-inch wielen, een wielbasis van 2.900 mm en een totale lengte van 4.724 mm. Hoewel het een pure conceptauto is, geeft de Kia Kue zeker de designrichting aan die Kia Motors voor de toekomst inslaat. "Een kenmerk van een goed ontwerp is dat het niet moet lijken alsof je teveel je best hebt gedaan", licht Tom Kearns, chief designer van Kia Motors America het ontwerp toe. "De designfilosofie van Kia voor de toekomst zal de opvatting minder is meer aanhangen, met daarnaast ook zeker aandacht voor een stoere, karaktervolle uitstraling waarmee het merk zich kan onderscheiden".

De Kia Kue zit strak in zijn vel en mede doordat de vier wielen ver op de hoeken zijn gepositioneerd, ziet de Kue er krachtig en uitgebalanceerd uit, zelfs wanneer hij stil-staat. De stoere, opbollende spatschermen zorgen voor een aardig contrast met de schuine vlakken op andere delen van het koetswerk. Pijlvormige koplampen die doorlopen in de grill zorgen voor een strakke, maar agressieve verschijning. Door de special vorm van de zijruit vloeit deze naadloos door in de achterzijde, waar dubbele, centraal opgehangen glazen achterportieren toegang verschaffen tot de bagage-ruimte. Enkele zijportieren met een naar binnen toelopend ontwerp garanderen een gemakkelijke in- en uitstap.

Kia

Binnenin heeft de Kue een strak, maar sportief thema met stoere eenvoud gekregen. Het interieur heeft een vierpersoons stoelfiguratie met vier aparte kuipvormige stoelen, zodat het voor zowel de bestuurder als de passagiers aangenaam vertoeven is. De elektronische interface is zodanig ontworpen dat de bestuurder en passagiers zelf de voorkeurinstellingen voor de functies in het interieur kunnen bepalen. Een touch pad en motion-sensing bedieningsinstrumenten zijn gebruikt voor veel bedieningsorganen, waaronder de audio- en klimaatbeheersingsystemen. De volledige touch-pad set-up is zodanig te programmeren dat een eenvoudige aanraking de stereo zou kunnen activeren, terwijl voor de passagier de temperatuur is in te stellen. De achter-passagiers hebben hun eigen gescheiden interface.

Dankzij een 400 pk sterke DOHC supercharged 4.6-liter V8 benzinemotor en een koppel van 542 Nm is de Kue een echte high performance auto. Om de bestuurder te helpen dat vermogen te beheersen is een permanente vierwiel-aandrijving standaard.

Kia
XLLease
Kia maakt prijs Sportage 2022 bekendKia maakt prijs Sportage 2022 bekend
2 december 2021
Kia verkent inzichten in voertuigdataKia verkent inzichten in voertuigdata
25 november 2021
Kia onthult nieuwe NiroKia onthult nieuwe Niro
25 november 2021
Kia onthult Concept EV9Kia onthult Concept EV9
17 november 2021