6 april 2007
 

Kia KND-4

Kia onthult KND-4 concept SUV op de Autoshow van Seoel

Autozine
6 april 2007 | Kia toont de KND-4 conceptauto voor het eerst aan het publiek tijdens de Seoel International Motor Show. Hoewel het duidelijk een echte conceptauto betreft, is de driedeurs, 4.466 mm lange KND-4 in de kleur Luminous Green een compacte SUV die een stoutmoedige hint geeft naar hoe toekomstige SUV-modellen van Kia eruit zouden kunnen zien.
AutoCoach
Info

"De KND-4 is een opwindende auto die laat zien hoe de stylingfilosofie van Kia in toenemende mate een verfijnd karakter draagt. De geavanceerde technologieen zullen onze toekomstige producten een zo mogelijk krachtiger en een meer onderscheidende aanwezigheid op de weg verlenen" aldus de heer Yong-Kwan Kim, Senior Executive Vice President en COO van Kia Motors Corporation. "In de toekomst zullen elementen van deze concept-SUV verwerkt worden in onze nieuwe productgeneraties, waarmee de aanhoudende, wereldwijde populariteit van onze competitieve 4x4-modellen versterkt zal worden".

Kia

De slanke, afgeronde voorpartij is voorzien van LED-koplampen en forse wielkasten die de grote 20-inch wielen met 245/40 R20 laagprofielbanden huisvesten. De wielen steken buiten de carrosserie. De geprononceerde flanklijn, de vormgeving van de ruitomlijsting en de forse C-stijl verlenen de KND-4 een dynamische flair. De achterruit over de volledige breedte benadrukt de interieurruimte en zorgt eenvoudigweg voor een contrast met de complexe vormgeving van de LED-achterlichtunits.

Het interieur is uitgerust met de meest geavanceerde IT-technologie die momenteel bij Kia beschikbaar is. Deze zorgt voor allerhande informatie voor de bestuurder, zowel over de auto als over de omgeving. De middenconsole wordt gedomineerd door een AMOLED-beeldscherm van de nieuwste generatie. AMOLED staat voor Active-Matrix, Organic Light Emitting Diode en kenmerkt zich door een flinterdun scherm, een ultrabrede gezichtshoek en een zeer hoog contrast.

Kia

De KND-4 wordt aangedreven door een 2.2-liter VGT-dieselmotor, die alle vier de wielen aandrijft via de meest recente versie van Kia's Active Torque Transfer systeem (ATT), dat onder gladde omstandigheden voor de best mogelijke tractie automatisch de aandrijfkracht verdeelt over alle wielen.

Wittebrug
Kia maakt prijs Sportage 2022 bekendKia maakt prijs Sportage 2022 bekend
2 december 2021
Kia verkent inzichten in voertuigdataKia verkent inzichten in voertuigdata
25 november 2021
Kia onthult nieuwe NiroKia onthult nieuwe Niro
25 november 2021
Kia onthult Concept EV9Kia onthult Concept EV9
17 november 2021