11 september 2007
 

Kia Kee

Kee concept car luidt nieuwe look voor toekomst Kia in

Autozine
11 september 2007 | Kia toont in Frankfurt de Kee conceptcar. De Kee is veel meer dan alleen maar een sportcoupé studiemodel. Hij vormt tevens de basis voor een nieuwe designtaal voor het merk Kia; een taal die automobilisten wereldwijd vertelt over de intentie van de Koreaanse onderneming om de komende jaren uit te groeien tot een van 's werelds belangrijkste autofabrikanten.
AutoCoach

Kia's designteam in Frankfurt heeft getracht van de Kee een mijlpaal te maken in de geschiedenis van Kia. Het is geen toeval dat zijn naam op het woord key is gestoeld, want dat geeft aan hoe belangrijk de Kee is voor de toekomst van Kia. De Kee brengt het Koreaanse begrip Ki tot uiting, de kracht van het leven ofwel spirituele energie.

Kia

De Kee geeft duidelijk aan hoe toekomstige Kia-modellen er uit zouden moeten zien en laat elementen zien die zijn ontwerpers op toekomstige productiemodellen over zullen brengen. De nieuwe grille aan de voorzijde, die deel uitmaakt van het krachtig ontworpen front met zijn kenmerkende koplampen en opvallende LED-cluster, gaat het nieuwe gezicht van Kia worden voor het complete modelprogramma.

Het compartiment is ontworpen met een maximale focus op het rijden. De belangrijkste klokken en instrumenten, die direct voor de bestuurder zijn geclusterd, zijn eenvoudig en duidelijk vormgegeven en maken gebruik van Kia's nieuwe, standaard rood-oranje verlichting. Achter het stuurwiel bevinden zich de flippers voor de bediening van de zestraps semi-automatische sequentiele versnellingsbak. In plaats van een standaard pook beschikt de Kee over een ergonomische gevormde hendel bovenop de van geborsteld aluminium voorziene middenconsole die slechts een klein tikje naar voren of naar achteren vergt om de gewenste modus in te schakelen. De bovenkant van deze joystick klapt open om de elektronische startknop te onthullen.

Wittebrug
Kia maakt prijs Sportage 2022 bekendKia maakt prijs Sportage 2022 bekend
2 december 2021
Kia verkent inzichten in voertuigdataKia verkent inzichten in voertuigdata
25 november 2021
Kia onthult nieuwe NiroKia onthult nieuwe Niro
25 november 2021
Kia onthult Concept EV9Kia onthult Concept EV9
17 november 2021
 

Info