10 december 2009
 

Kia Cadenza

Kia onthult Cadenza in Korea

Autozine
10 december 2009 | De compleet nieuwe Kia Cadenza die onlangs in Korea is onthuld (waar hij als K7 door het leven zal gaan), betekent een belangrijke stap voor de toekomst van Kia. Op 12 december a.s. wordt de Cadenza op de Riyadh Motor Show in Saoedi Arabiƫ gepresenteerd, drie dagen later direct gevolgd door zijn optreden op de Dubai Motor Show.
Info

De naam Cadenza is afgeleid van een Italiaanse musicalterm die wordt gebruikt om een hoogtepunt in een concerto of aria te omschrijven. De naam symboliseert de designfilosofie achter de sedan. De 4.965 mm lange Cadenza neemt de rol van luxueuze topsedan van Kia over van de inmiddels tien jaar oude Opirus en is bedoeld om Kia's prestaties in het D2-segment een enorme 'boost' te geven.

Kia

"Met de Cadenza heeft Kia een nieuwe, grote sedan ontwikkeld die het merk nadrukkelijker op de kaart gaat zetten dankzij zijn aantrekkelijke voorkomen, krachtige prestaties en luxueuze interieur. Met deze nieuwe sedan gaat Kia appelleren aan een breder koperspubliek, waarmee we duizenden nieuwe kopers naar ons merk zullen trekken", aldus Hyoung-Keun Lee, President van Kia Motors Corporation.

Hoewel de Kia Cadenza niet in Europa leverbaar zal worden, ziet Kia Motors Nederland de luxueuze sedan wel als een belangrijk statement voor de toekomst van het merk. "De Cadenza is een auto waar we als merk trots op zijn, ondanks het feit dat er momenteel geen plannen zijn om dit model in Europa te gaan voeren", verklaart Cor Baltus, Managing Director van Kia Motors Nederland.

Kia

De productie van de Kia Cadenza sedan voor de Koreaanse markt begint deze maand in de Kia-fabriek in Hwasung, in januari 2010 wordt een aanvang gemaakt met de productie voor de exportmarkten. De verkoop in Zuid Amerika, het Caribische gebied, Azië (exclusief China), de gebieden rond de Stille Oceaan, het Midden Oosten en Afrika start in maart 2010, in juni 2010 gevolgd door China.

XLLease
Kia maakt prijs Sportage 2022 bekendKia maakt prijs Sportage 2022 bekend
2 december 2021
Kia verkent inzichten in voertuigdataKia verkent inzichten in voertuigdata
25 november 2021
Kia onthult nieuwe NiroKia onthult nieuwe Niro
25 november 2021
Kia onthult Concept EV9Kia onthult Concept EV9
17 november 2021