29 april 2009
 

Kia

Kia opent nieuwe Nederlandse vestiging

Autozine
29 april 2009 | Met onmiddellijke ingang neemt Kia Motors Europe de import en distributie van Kia-modellen in Nederland over. Hiertoe wordt een nieuwe vestiging onder eigendom van Kia Motors Europe opgericht. Daarmee is een korte periode van onzekerheid als gevolg van het faillissement van de vorige importeur (Kia Nederland B.V., onderdeel van Kroymans Corporation), snel beƫindigd en is de weg vrijgemaakt voor een hernieuwde, gezonde doorontwikkeling van het merk Kia in Nederland.
AutoCoach
Info

De nieuwe Nederlandse importeur van Kia, 'Kia Motors Nederland B.V.', heeft de bezittingen van Kia Nederland B.V. overgenomen. De bewindvoerders hebben de arbeidscontracten met de werknemers in dienst van Kia Nederland B.V. beëindigd en Kia Motors Nederland B.V. heeft het grootste deel van de medewerkers van Kia Nederland een nieuwe arbeidsovereenkomst aangeboden. Het dagelijkse management van de nieuwe Nederlandse importeur zal onder leiding staan van Cor Baltus, die nauw betrokken was bij de onderhandelingen tussen de bewindvoerders van Kia Nederland B.V. met Kia Motors Europe.

Kia

De President van Kia Motors Europe, Mr Sun Young Kim, over de oprichting van Kia Motors Nederland: "Vanzelfsprekend ben ik erg verheugd dat we er in een extreem korte periode in zijn geslaagd de import en marketing van Kia-producten op de Nederlandse markt veilig te stellen. De service aan onze klanten en dealers is nauwelijks onderbroken geweest. Bovendien hebben we ons ervan verzekerd dat de waardevolle knowhow en ervaring van de Kia Nederland medewerkers behouden blijft, omdat de meeste van hen de mogelijkheid krijgen om over te stappen naar de nieuwe importeur".

"Onze nieuwe dochteronderneming in Nederland garandeert dat Kia's activiteiten met zo min mogelijk onderbrekingen voor onze dealers zijn voortgezet, terwijl het hoogst mogelijke serviceniveau voor onze klanten gewaarborgd blijft. Wij kijken uit naar een spannend jaar voor Kia in Nederland met de recente introductie van de Kia Soul urban cross-over, nieuwe ISG versies van de populaire Kia cee'd en, later dit jaar, twee compleet nieuwe producten – de nieuwe Sorento en onze langverwachte compacte MPV die een nieuwe invulling gaat geven aan dit segment", aldus President Kim.

De heer Leerentveld, woordvoerder van de Kia-dealervereniging: "Uiteraard hebben wij de ontwikkelingen rond de import van Kia in Nederland met argusogen gevolgd. Maar vanaf het begin was duidelijk dat Kia Motors Europe, in samenwerking met de bewindvoerders en de voormalige directie van Kia Nederland, snel een einde wilde maken aan de ontstane situatie. De eerste stap was om de onderdelenvoorziening veilig te stellen, waardoor de serviceverlening aan onze klanten geen enkele hinder heeft ondervonden. Vervolgens werd snel geschakeld om te zorgen dat er een nieuwe importorganisatie in het leven zou worden geroepen. Alle Nederlandse Kia-dealers zeggen de nieuwe importeur alle steun toe en zijn vast van plan om 2009 tot een succesjaar voor Kia te maken".

Tot slot Cor Baltus, Algemeen Directeur Kia Motors Nederland: "We sluiten een hectische periode af, maar het geeft een voldaan gevoel dat wij door de medewerking en inzet van alle betrokkenen erin zijn geslaagd op extreem korte termijn een nieuwe importeursorganisatie op te richten. Daarbij heeft Kia Motors Europe zich daadkrachtig en slagvaardig gemanifesteerd. Onze blik is nu op de toekomst gericht die wij met veel vertrouwen tegemoet zien. De Soul is een echt niche-produkt en de verkoopcijfers zijn beloftevol, zeker ook in Nederland want wij zijn qua verkopen het vijfde 'Soul-land' in Europa. Met nog dit jaar de komst van de compleet nieuwe Sorento en de nieuwe MPV zal ons leveringsprogramma een belangrijke vernieuwing en uitbreiding ondergaan".

KwikFit
Kia maakt prijs Sportage 2022 bekendKia maakt prijs Sportage 2022 bekend
2 december 2021
Kia verkent inzichten in voertuigdataKia verkent inzichten in voertuigdata
25 november 2021
Kia onthult nieuwe NiroKia onthult nieuwe Niro
25 november 2021
Kia onthult Concept EV9Kia onthult Concept EV9
17 november 2021