6 november 2008
 

Kia

Kia, Microsoft en IITA openen Automotive IT-Center

Autozine
6 november 2008 | Kia Motors, softwarefabrikant Microsoft en het Koreaanse Instituut voor informatietechnologie├źn (IITA) hebben een speciaal Automotive IT- Innovation Center (AIIC) geopend voor het gezamenlijk ontwikkelen van nieuwe IT-applicaties voor de automobielindustrie.
AutoCoach
Info

"De samenwerking tussen Kia motors en Microsoft moet zorgen voor een synergie-effect dat resulteert in mogelijkheden met betrekking tot onze sector", licht Euisun Chung, President-directeur van de Kia Motors toe. "Bovendien zal het IT-center, dat een samenwerkingsplatform vormt tussen overheid en bedrijven, een rolmodel moeten vervullen voor andere industrieën".

Kia

"Microsoft en de Kia Motors delen dezelfde toekomstvisie als het gaat om informatietechnologieën. Hierbij gaat het om informatie, communicatie en entertainment in de auto", verklaart Steve Ballmer, Directeur van Microsoft. "We zijn erg verheugd over de mogelijkheden die dit nieuwe 'Automotive IT Innovation Center' creëert voor Microsoft, IITA en Kia Motors. Gezamenlijk kunnen we innovaties ontwikkelen die ervoor zorgen dat de tijd die de klant in de auto besteedt vele malen productiever en leuker wordt".

De opening van het AIIC-ontwikkelingscentrum borduurt voort op de overeenkomst die in mei werd gesloten tussen Microsoft en de Hyuandai-Kia Automotive Group om gezamenlijk auto-informatiesystemen te ontwikkelen.

Het AIIC ondersteunt hierbij de 'Research & Development'-activiteiten van kleine en middelgrote IT-bedrijven in Korea. Kia Motors zorgt voor de faciliteiten en (test)auto's, terwijl Microsoft de ontwikkeling van de software en de wereldwijde marktlancering voor zijn rekening zal nemen. Het IITA breidt ter ondersteuning de financiële middelen voor kleine en middelgrote IT-bedrijven uit. Het nieuwe IT-Center zal ieder jaar 20 ondernemingen voor een periode van drie jaar steunen, waarbij de meest veelbelovende kandidaten hulp krijgen om zich te ontwikkelen tot een wereldwijde speler in de IT-automobielsector.

De ontwikkelde AIIC-technologieën zullen vanaf de tweede helft van 2010 stapsgewijs worden toegepast in de auto's van Kia. Het IT-center focust zich op zaken als telecommunicatie, navigatiesystemen, 'telematics', 'Location Based Services' en 'Human Machine Interfaces'.

Kia

Kia Motors en Microsoft hebben een langetermijn overeenkomst afgesloten voor het ontwikkelen van infotainment-systemen voor in de auto. De twee bedrijven hebben overeenstemming bereikt over het leveren van nieuwe oplossingen gebaseerd op het 'Microsoft Auto'- softwareplatform. Hiermee worden technologieën van de toekomst binnenkort toegepast in de personenauto's van Kia.

Het eerste product, een geheel nieuw spraakgestuurd infotainment-systeem voor meerdere mobiele toepassingen, wordt in 2010 gelanceerd op de Noord-Amerikaanse markt. Vervolgens zal het worden geïntroduceerd op de Aziatische en Europese markt, waarbij tevens multimedia- en navigatietoepassingen worden toegevoegd. Deze infotainment-systemen stellen bestuurders in staat om van hun muziek te genieten in verschillende digitale formats.

XLLease
Kia maakt prijs Sportage 2022 bekendKia maakt prijs Sportage 2022 bekend
2 december 2021
Kia verkent inzichten in voertuigdataKia verkent inzichten in voertuigdata
25 november 2021
Kia onthult nieuwe NiroKia onthult nieuwe Niro
25 november 2021
Kia onthult Concept EV9Kia onthult Concept EV9
17 november 2021