6 juli 2007
 

Kia

Kia levert gratis roetfilter op nieuwe en bestaande diesels

Autozine
6 juli 2007 | Per 4 juli gaat Kia in Nederland niet alleen alle nieuwe dieselmodellen standaard en gratis voorzien van een roetfilter, ook huidige Kia dieselrijders krijgen kosteloos een roetfilter aangeboden.
Info

Diverse Kia dieseluitvoeringen werden tot nu toe al geleverd in combinatie met een roetfilter, maar met onmiddellijke ingang behoort een dieselpartikelfilter tot de standaarduitrusting van alle dieseluitvoeringen van Kia. Het meest opvallende onderdeel van Kia's roetfiltercampagne is de gratis montage van retrofit filters op Kias personenautos die al in Nederland rondrijden.

Kia

"Met de subsidie op roetfilters geeft de overheid het goede voorbeeld om eigenaren van een auto met dieselmotor te stimuleren zo'n filter te laten monteren", verklaart Cor Baltus, managing director van Kia Nederland. "Kia gaat daarin nu nog een stap verder door gratis een dieselpartikelfilter te leveren op nieuwe en bestaande Kia-modellen. Op deze manier bestrijden we het luchtvervuilingprobleem van twee kanten en laten we niet alleen aan nieuwe, maar ook bestaande Kia-rijders blijken dat Kia zich nauw betrokken voelt bij het realiseren van een schoner milieu".

Tot nu toe werden nieuwe dieseluitvoeringen van de Cee'd, Carens, Magentis en Sportage in de fabriek al standaard voorzien van een roetfilter. Maar vanaf nu wordt de volledige dieselreeks van Kia, inclusief de Picanto, Rio, Cerato, Carnival en Sorento, in alle gevallen geleverd in combinatie met een partikelfilter.

XLLease
Kia maakt prijs Sportage 2022 bekendKia maakt prijs Sportage 2022 bekend
2 december 2021
Kia verkent inzichten in voertuigdataKia verkent inzichten in voertuigdata
25 november 2021
Kia onthult nieuwe NiroKia onthult nieuwe Niro
25 november 2021
Kia onthult Concept EV9Kia onthult Concept EV9
17 november 2021