27 maart 2007
 

Kia 4x4 Drivers

Kia introduceert on- en off-road programma voor SUV-liefhebbers

Autozine
27 maart 2007 | Kia Nederland biedt eigenaren van een Sorento en Sportage de mogelijkheid deel te nemen aan het Kia 4x4 Drivers programma: georganiseerde reizen, waarbij alle aspecten van hun Kia uitgebreid aan bod komen.
Info

Met Kia 4x4 Drivers introduceert Kia een on- en off-road programma voor SUV-liefhebbers, waaraan Sorento- en Sportage-rijders, evenals iedereen die kennis wil maken met de SUVs van Kia, deel kunnen nemen. Kia 4x4 Drivers is een gelegenheid om onder wisselende omstandigheden nader kennis te maken met de Kia Sorento en de Kia Sportage. Tijdens een 4x4 training, gedurende een buitenlandse route op de snelweg, maar ook tijdens een uitdagende trip over onverharde weggetjes.

Kia

Het Kia 4x4 Drivers programma bestaat uit 4 arrangementen:

  1. Driving Course: een eendaagse training met aandacht voor 4WD-techniek
  2. Green Lane Days: een eendaagse route in Nederland met aandacht voor 4WD-techniek in combinatie met cultuur en gastronomie. Met behulp van routeboeken worden de deelnemers naar stille en onbekende plekjes geleid. Hierbij wordt voor een belangrijk deel over onverharde wegen gereden door een steeds wisselend landschap van de mooiste delen van Nederland.
  3. Camp Weekends: kampeerweekenden in Europa waarin 4WD-techniek, het rijden over onverharde wegen en diverse outdoor activiteiten centraal staan
  4. Adventure Trails: meerdaagse reizen door Europa met uitdagende tracks, outdoor- en culturele activiteiten. Voor de echte avonturiers die graag nieuwe plekken ontdekken en optimaal gebruik willen maken van de Sorento en Sportage. Zware off-roadroutes, een goede rijvaardigheid, navigatie, teamwork, bivak, maar ook goede maaltijden en comfortabele hotels. Dit jaar drie bestemmingen: Engeland/Wales, Zuid-Frankrijk en de Alpen.

Deelname aan de Driving Course is de ideale basis voor deelname aan de andere arrangementen in het programma, maar is niet verplicht. Een uitzondering daarop is de Adventure Trails. Deelnemers aan deze trails krijgen een korting op deelname aan een Driving Course programma waarin de voorbereiding op de avontuurlijke reis centraal staat. Dit voor een goede voorbereiding en om het risico op letsel en schade zo klein mogelijk te maken.

Kia

De kosten van deelname aan de Driving Courses bedrag € 225,-- per auto met een persoon, terwijl een tweede deelnemer € 25,-- betaalt. Daarbij zijn lunch en de Kia 4x4 Drivers instructie inbegrepen.

Het Green Lane Days Arrangement heeft een prijskaartje van € 125,-- per auto op basis van twee personen. Ook in dit bedrag zijn lunch en de begeleiding door Kia 4x4 Drivers inbegrepen.

Kia
XLLease

Voor deelname aan een Kia 4x4 Drivers Camp Weekend wordt € 650,-- per auto met twee personen in rekening gebracht, en uiteraard zijn ook in die prijs alle maaltijden, alle activiteiten en de begeleiding inbegrepen. Overnacht wordt er uiteraard in de eigen tent.

De ultieme 4x4 ervaring wordt verkregen door deelname aan de Kia 4x4 Drivers Adventure Trails, waarvan er dit jaar drie worden georganiseerd door Kia. De prijzen daarvoor varieren van € 1.250,-- voor twee personen in de Languedoc (Frankrijk) en overnachting in eigen tent of blokhut, tot € 2.250,-- voor het avontuur in Wales (Engeland), ook met twee personen inclusief de overtocht en zes hotelovernachtingen. Wanneer wordt gekozen voor enkele overnachtingen in de eigen tent kost deze trip € 1.995,-.

Kia

De derde 4x4 trail is een reis door Frankrijk, Italie en Zwitserland waar een prijskaartje van € 1.850,-- voor twee personen aan hangt. Dan wordt er zes maal in een hotel overnacht en eenmaal in de eigen tent.

Kia 4x4 Drivers, waarvoor Kia Nederland samenwerkt met OffRoad Company, zal tijdens de aanstaande AutoRAI officieel worden gelanceerd. Het Kia 4x4 Drivers programma zal in de periode mei tot en met september 2007 worden georganiseerd. Het volledige programma met de locaties en inschrijfdata staat vanaf de AutoRAI op Kia.nl en geïnteresseerde deelnemers kunnen zich inschrijven via de site.

AutoCoach
Kia maakt prijs Sportage 2022 bekendKia maakt prijs Sportage 2022 bekend
2 december 2021
Kia verkent inzichten in voertuigdataKia verkent inzichten in voertuigdata
25 november 2021
Kia onthult nieuwe NiroKia onthult nieuwe Niro
25 november 2021
Kia onthult Concept EV9Kia onthult Concept EV9
17 november 2021