27 februari 2015
 

Kia SportSpace

Kia geeft specificaties SportSpace vrij

Autozine
27 februari 2015 | Kia onthult de SportSpace Concept tijdens de Genève Motorshow. Wat de auto bijzonder maakt is een 1.7-liter diesel-electric T-Hybrid System.De conceptauto is ontworpen in Kia's European Design Centre in Frankfurt onder leiding van Gregory Guillaume, Chief Designer Europe. Het ontwerp van de SportSpace is onderscheidend ten opzichte van de traditionele sedans, stationwagons, hatchbacks of shooting brakes in dit segment.
Info

Het uiterlijk van de Kia SportSpace wordt gekenmerkt door een lang en slank profiel, met een naar voren buigende D-stijl en een achterportier zoals dat van een hatchback. De SportSpace heeft verder een grote D-stijl, in combinatie met een meer naar achter aflopende achterklep.

Kia

De SportSpace heeft aan de voorzijde een geëvolueerde versie van de kenmerkende Kia 'tiger-nose' grille.  Verder heeft de SportSpace deurgrepen die zijn verzonken in het koetswerk, unieke 20-inch tienspaaks aluminium velgen, dubbele uitlaatpijpen en brede achterlichten met een carbonfiber diffuser, die de sportieve uitstraling verder versterken.

Kia

Het concept is voorzien van een panoramadak dat over de gehele lengte van de auto doorloopt. Hierdoor dringt er veel natuurlijk licht door in het interieur. In het zwart uitgevoerde interieur is de nadruk gelegd op luxe, sportiviteit en controle, met handgeweven 'cuoio intrecciato' leder en eigentijdse materialen als carbon, metaal en geanodiseerd aluminium.

Kia
XLLease

Het sportieve karakter wordt benadrukt door het stuurwiel met platte onderkant, schakelflippers, sportpedalen, vier draaiknoppen op de consoletunnel en de cilindervormige pook van de automatische bak. Het digitale instrumentencluster, met daarbij een uitgebreid infotainment systeem, kan volledig naar de wensen van de bestuurder worden aangepast. De achteruitkijkspiegel is volledig vervangen door een beeldscherm dat beelden laat  zien van de camera achter.

Kia

Een ander detail in de auto is de capaciteit om ski's te vervoeren. Ski's kunnen worden geplaatst tussen de achterstoelen,  via de speciaal geschikt gemaakte lederen armsteun. Schuif deze armsteun naar achteren en ontdek daar ook nog eens een ruimte die geschikt is om twee tablets/laptops op te bergen. De laadruimte in de SportSpace is verder voorzien van 28 rollers die het plaatsen van bagage vergemakkelijken. De rollers verzinken bij het starten van de motor, automatisch, 3mm  in de vloer om te voorkomen dat de bagage gaat schuiven.

Kia

De SportSpace is voorzien van een geëvalueerde versie van Kia's diesel-electric T-Hybrid System, dat al eerder te zien was in de Optima T-Hybrid concept tijdens de Parijs Motorshow 2014.  De compacte lichtgewicht 1.7-liter diesel motor is nu voorzien van twee turbo's, een conventionele variabele turbo en een elektrische booster. Deze 48V booster verbetert het koppel bij zeer lage toerentallen en bij versnellen voor moeiteloze inhaalacties.

Kia

Door zijn volledig onafhankelijke werking reageert deze sneller dan een traditionele door uitlaatgas-aangedreven turbo. Tegelijkertijd is de 48V technologie simpeler en lichter dan de conventionele hybride technologie. Deze state of the art innovatie is verder verbeterd met een actieve multi-link achteras om zo tijdelijke vierwielaandrijving mogelijk te maken. Dit zorgt niet alleen voor emissieloze mobiliteit op lage snelheid, zoals bij parkeren of filerijden, maar ook voor een actief en dynamisch rijgedrag wat past bij het design van de SportSpace.

AutoCoach
Kia maakt prijs Sportage 2022 bekendKia maakt prijs Sportage 2022 bekend
2 december 2021
Kia verkent inzichten in voertuigdataKia verkent inzichten in voertuigdata
25 november 2021
Kia onthult nieuwe NiroKia onthult nieuwe Niro
25 november 2021
Kia onthult Concept EV9Kia onthult Concept EV9
17 november 2021