7 mei 2008
 

Kia

Kia Motors ontwikkelt met Microsoft aan in-car infotainment

Autozine
7 mei 2008 | Microsoft Corporation en Kia Motors zijn een langdurig samenwerkingsverband aangegaan om gezamenlijk de volgende generatie in-car infotainmentsystemen te ontwikkelen. Bill Gates, voorzitter van Microsoft, en Euisun Chung, president van Kia Motors, waren in Seoel aanwezig bij de ondertekening van het contract.
Info

Microsoft en Kia zullen nieuwe oplossingen bieden die zijn gebaseerd op het Microsoft Auto software platform. "Deze nieuwe systemen zullen de mogelijkheden van automobilisten in de auto opnieuw definiëren" zegt Bill Gates. "Sinds begin 2006 delen Kia en Microsoft hun visie op de toekomst van de in-car technologie. Nu zijn we dan ook klaar om de volgende generatie in-car infotainmentsystemen te ontwikkelen".

Kia

De heer Chung verklaarde: Het is de strategie van Kia om wereldwijd toonaangevend te worden op het gebied van het samenvoegen van automotive- en informatietechnologie. De samenwerking met Microsoft vormt de basis om deze doelstelling te realiseren. De geavanceerde mogelijkheden, de flexibiliteit en gunstige prijsstelling zorgen er voor dat het Microsoft Auto software platform voor ons een aantrekkelijke oplossing is".

Het eerste product, een nieuwe generatie infotainmentsysteem dat voorziet in een spraakgestuurde verbinding tussen mobiele apparaten, zal in 2010 in Noord Amerika worden geïntroduceerd. Vervolgens zal dit systeem ook in Europa en Azië beschikbaar komen en worden uitgebreid met multimedia- en navigatieapparatuur.

De volgende nieuwe generatie infotainmentsystemen zijn vergelijkbaar met mini-PC's. Ook na de productlancering kunnen functionaliteiten worden uitgebreid of toegevoegd door middel van softwareprogramma updates.

IkWilVanMijnAutoAf
Kia maakt prijs Sportage 2022 bekendKia maakt prijs Sportage 2022 bekend
2 december 2021
Kia verkent inzichten in voertuigdataKia verkent inzichten in voertuigdata
25 november 2021
Kia onthult nieuwe NiroKia onthult nieuwe Niro
25 november 2021
Kia onthult Concept EV9Kia onthult Concept EV9
17 november 2021