26 februari 2005
 

Kia Experience Center

Kia bouwt Experience Center in Nederland

Autozine
26 februari 2005 | In het najaar van 2005 opent Kia World haar deuren in Utrecht. Nederland heeft daarmee een belangrijke primeur. Het is namelijk het eerste Kia experience center in Europa. De automobilist kan in Kia World het hele jaar door vrijblijvend kennismaken en op afspraak proefrijden met alle Kia modellen. Elk bezoek aan Kia World is bedoeld als gezellige en sportieve dagtrip voor het hele gezin. De bouw van dit centrum is op 25 februari gestart.
Info

Kia World komt volgens de bedenkers tegemoet aan de wens van consumenten om op een moment en manier die hen zelf schikt, kennis te maken met alle Kia modellen in vrijwel alle typen en kleurenvarianten. Rustig kijken en vergelijken is het uitgangspunt voor de expositie. Er zijn geen verkopers in Kia World, maar uitsluitend gastvrouwen en gastheren, opdat elk bezoek in de meest ontspannen sfeer plaatsvindt. Kopen is zelfs onmogelijk in Kia World. Geinteresseerden worden in contact gebracht met een van de meer dan 100 Kia dealers in Nederland. De bezoeker kan bovendien op afspraak proefrijden met diverse versies van het favoriete model. Zo ervaart men op een dag de verschillen tussen bijvoorbeeld handgeschakelde of automatische transmissie en diverse benzine- en dieselmotoren.

Kia

De eerste paal van de nieuwbouw is op 25 februari geslagen in Leidsche Rijn, aan de autoweg A2 in de Gemeente Utrecht. Het interieur krijgt een professionele high tech uitstraling, maar bevat daarnaast opvallende, originele en gezellige elementen. Er is ruimte voor de tentoonstelling van alle 38 actuele Kia modellen plus een vloot van ongeveer 30 demonstratiewagens. Het proefrittencentrum is door middel van een glazen wand gescheiden van Kia World voor een aangenaam klimaat.

In Kia World zullen daarnaast steeds unieke en zeldzame Kia modellen te zien zijn, zoals conceptcars en race-auto's. Verder zullen er op regelmatige basis evenementen plaatsvinden voor Kia-rijders en geinteresseerden. Kia World opent haar deuren in september dit jaar.

Kia
XLLease
Kia maakt prijs Sportage 2022 bekendKia maakt prijs Sportage 2022 bekend
2 december 2021
Kia verkent inzichten in voertuigdataKia verkent inzichten in voertuigdata
25 november 2021
Kia onthult nieuwe NiroKia onthult nieuwe Niro
25 november 2021
Kia onthult Concept EV9Kia onthult Concept EV9
17 november 2021