25 mei 2021
 

Kia

Kia- bouwt vier miljoenste auto in Europa

Autozine
25 mei 2021 | De Slowaakse fabriek van Kia heeft een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van het merk bereikt. Recent rolde in Žilina de vier miljoenste Kia, een Sportage, van de productielijn. De fabriek bouwt momenteel niet alleen alle leden van de Ceed-familie, bestaande uit de Ceed, Ceed GT, Ceed Sportswagon, ProCeed en XCeed, maar ook de Sportage.
Info

De Europese fabriek startte in 2006 met de massaproductie van Kia-modellen en is sindsdien een belangrijke aanjager van de expansie van Kia in heel Europa. De eerste modellen die in deze fabriek van de band liepen, waren de verschillende uitvoeringen van de Kia Ceed. De Ceed-familie wordt nog altijd in Europa ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd om optimaal te voldoen aan de smaak van Europese klanten.

Kia

Kia Slowakije produceerde zijn miljoenste auto in 2012 en heeft sindsdien elke drie jaar nog eens een miljoen auto's gebouwd. Recent rolde de vier miljoenste Kia van de 7,5 kilometer lange productielijn, die tegelijkertijd acht verschillende modellen kan produceren.

Suk-Bong Kim, President van Kia Slowakije: "Dankzij de inspanningen van het gehele team hebben we deze ongelooflijke mijlpaal bereikt. Onze fabriek staat al lang bekend om zijn uitstekende productiekwaliteit, efficiëntie en technologie. Het succes van onze modellen weerspiegelt onze hoge normen. Kia is een van de grootste producenten en exporteurs van Slowakije en heeft 3.700 medewerkers in dienst, bijgestaan door robots. We zijn trots op hetgeen we hebben bereikt en kijken met veel ambitie uit naar de toekomst."

Kia EV6 gearriveerd in NederlandKia EV6 gearriveerd in Nederland
7 oktober 2021
Kia Niro is Zakenauto van het Jaar 2022Kia Niro is Zakenauto van het Jaar 2022
6 oktober 2021
UVO Connect heet voortaan Kia ConnectUVO Connect heet voortaan Kia Connect
29 september 2021
Kia onthult nieuwe Sportage 2021Kia onthult nieuwe Sportage 2021
1 september 2021