24 november 2010
 

Kia

Hoge score voor Kia in EuroCNAP crashtest

Autozine
24 november 2010 | Twee Kia-modellen hebben de hoogste score toegekend gekregen van de vooraanstaande en onafhankelijke Europese veiligheidsorganisatie EuroNCAP. De Kia's Sportage en Venga kregen allebei de maximale score van vijf sterren, waarmee ze tot de top in hun respectievelijke klasse behoren.
AutoCoach
Info

De Kia Sportage noteerde een score van 93 procent voor de bescherming van volwassen inzittenden, 86 procent voor kinderen in de auto, 49 procent voor voetgangerveiligheid en 86 procent voor veiligheidsassistentie. De Venga scoorde respectievelijk 89, 85, 64 en 71 procent in dezelfde categorieën. Tevens sprak EuroNCAP zijn waardering uit voor het feit dat de Sportage en Venga standaard met Electronic Stability Control (ESC) geleverd worden.

Kia

De Venga is standaard voorzien van ABS met remassistentie (BAS), Electronic Stability Control (ESC) met Hill Assist Control (HAC), zes airbags (twee vóór, twee opzij en volwaardige gordijnairbags), een schakelaar om de passagiersairbag voorin mee uit te schakelen, actieve hoofdsteunen voorin, driepunts veiligheidsgordels voor alle inzittenden met voorspanners op de voorstoelen en een herinneringssysteem, bevestigingen en verankeringen voor een ISOFIX kinderzitje en automatische portierontgrendeling in het geval van een aanrijding.

Europese kopers van een Sportage kunnen in alle gevallen standaard vertrouwen op airbags voorin, zijairbags en volwaardige gordijnairbags met een koprolsensor, een schakelaar om de passagiersairbag voorin mee uit te schakelen, actieve hoofdsteunen, ABS, EBD, ESC met Downhill Brake Control (DBC), Cornering Brake Control (CBC), een noodstopfunctie voor de remlichten, driepunts veiligheidsgordels voor alle inzittenden met voorspanners op de voorstoelen en een herinneringssysteem, en bevestigingen en verankeringen voor een ISOFIX kinderzitje.

IkWilVanMijnAutoAf
Kia maakt prijs Sportage 2022 bekendKia maakt prijs Sportage 2022 bekend
2 december 2021
Kia verkent inzichten in voertuigdataKia verkent inzichten in voertuigdata
25 november 2021
Kia onthult nieuwe NiroKia onthult nieuwe Niro
25 november 2021
Kia onthult Concept EV9Kia onthult Concept EV9
17 november 2021