14 januari 2008
 

Kia KND-4

Europese primeur in Brussel van Kia KND-4 concept

Autozine
14 januari 2008 | Op de International Motor Show in Brussel beleeft de opwindende Kia KND-4 conceptauto zijn Europese debuut. Hoewel de KND-4 duidelijk een studiemodel is, geeft de bijna 4,5 meter lange driedeurs SUV in de kleur Luminous Green een duidelijk beeld hoe de toekomstige compacte SUV-modellen van Kia er uit gaan zien.
AutoCoach

De KND-4, die vorig jaar in Korea werd onthuld, is een opwindende auto die laat zien dat de vormgeving en de geavanceerde technologieën van Kia in toenemende mate bepalend zijn voor toekomstige Kia-modellen. Die zullen dan ook zeker een steeds groter wordende aanwezigheid op de weg voor zich opeisen", aldus Jean-Charles Lievens, Senior Vice President van Kia Motors Europe. "Kenmerken van deze concept-SUV zullen in de toekomst terug te vinden zijn in de nieuwe generatie van onze compacte 4x4 modellen".

Kia

De slanke, afgeronde neus is voorzien van LED koplampen en de uitgebouwde wielkasten bieden plaats aan grote 20-inch lichtaluminium wielen met 245/50 R20 laagprofielbanden. De geprononceerde flanklijn, het profiel van de lichtunits en de gebogen C-stijl verlenen de KND-4 een dynamische flair. De grote achterruit versterkt het ruime interieur en contrasteert stijlvol met de complexe vorm van de LED achterlichten. De afmetingen van de KND-4 (wielbasis 2.630 mm, wielspoor 1.860 mm, hoogte 1.600 mm) en de korte overhangen zorgen samen met de grote bodemspeling voor de nodige off-roadkwaliteiten.

Het interieur van de KND-4, dat op individuele zitplaatsen plek biedt aan vier personen, heeft een futuristische vormgeving. De vloer, het dashboard en de deur-panelen hebben een metallic lak die oplicht door een indirecte verlichting. De middenconsole wordt gedomineerd door de nieuwste generatie van het AMOLED (Active-Matrix Organic Light Emitting Diode) beeldscherm dat een ultradun, zeer breed display heeft met een grote zichthoek.

Kia

De bestuurder van de KND-4 bedient een aantal functies middels multifunctionele knoppen op het stuurwiel. Verder kan hij vertrouwen op Bluetooth- en Blu-ray- (HD optische schijf) technologieën plus een ingebouwde harde schijf voor de audiospeler.

De KND-4 wordt aangedreven door een 2.2-liter viercilinder VGT dieselmotor die via de nieuwste versie van Kia's Active Torque Transfer (ATT) systeem alle vier de wielen aandrijft. Op zeer gladde ondergrond wordt de aandrijfkracht naar het wiel of de wielen met de meeste grip geleidt.

Kia

Het nieuwste SUV-concept van Kia is ontworpen in het Kia Namyang Design Centre in Korea, dat ook de naamgever is voor de auto.

Kia maakt prijs Sportage 2022 bekendKia maakt prijs Sportage 2022 bekend
2 december 2021
Kia verkent inzichten in voertuigdataKia verkent inzichten in voertuigdata
25 november 2021
Kia onthult nieuwe NiroKia onthult nieuwe Niro
25 november 2021
Kia onthult Concept EV9Kia onthult Concept EV9
17 november 2021
 

Info