26 maart 2019
 

Kia

Opnieuw drie Red Dot Awards voor Kia

Autozine
26 maart 2019 | Kia valt opnieuw in de prijzen tijdens de Red Dot Awards. In 2018 ontving Kia er al drie voor de Stinger, Stonic en Picanto en bij de uitreiking van de 2019 Red Dot Awards in juli neemt Kia opnieuw drie awards mee naar huis. De awards gaan deze keer naar de Ceed hatchback, Ceed Sportswagon en de ProCeed.
Info

Het regent dit jaar designprijzen voor Kia. Begin 2019 ontving Kia al drie iF Design-awards voor de Ceed-familie en nu vallen deze door hun uiterlijk opnieuw in de prijzen. In een periode van meer dan tien jaar heeft Peter Schreyer, President of Design en Chief Design Officer van Kia, het Koreaanse merk een geheel eigen gezicht gegeven. Kia won zijn eerste Red Dot Award in 2009 met de Kia Soul. Sindsdien nam Kia al 24 Red Dot Awards voor modeldesigns in ontvangst.

Kia

Dat design een belangrijk onderdeel is bij de ontwikkeling van de Ceed schuilt al sinds de eerste generatie uit 2007 in de naam van het model. Waar de eerste twee generaties werden geschreven als cee'd, voert Kia sinds de derde en tevens huidige generatie de naam Ceed. De betekenis blijft echter hetzelfde: Community of Europe, with European Design.

De nieuwe Ceed-familie is niet alleen voor Europese kopers ontwikkeld, maar ook volledig in Europa ontworpen. Het ontwerpproces gebeurde onder leiding van designdirecteur Peter Schreyer en Gregory Guillaume, Head of Design van Kia in Europa. Ook de ontwikkeling vond in Europa plaats; in Rüsselsheim, Duitsland. Bovendien bouwt Kia de nieuwe Ceed-familie in Europa, namelijk in Zilina, Slowakije.

De Red Dot-competitie mag gezien worden als de grootste productdesignwedstrijd ter wereld. De competitie is in 1955 in het leven geroepen door het in Essen gevestigde Design Zentrum Nordrhein Westfalen. De jury - bestaande uit veertig designers, docenten en journalisten - kijkt bij het bepalen van de winnaars onder meer naar innovatie, functionaliteit, ergonomie, symbolische en emotionele waarde en milieuvriendelijkheid. Prijzen worden toegekend aan producten die voldoen aan de hoogste designstandaards. De Red Dot Awards worden gepresenteerd in drie categorieën: Product Design, Communication Design en Design Concept. In 2019 werden uit ruim 5.500 inschrijvingen uit 55 landen winnaars geselecteerd, waaronder dus Kia met de nieuwe Ceed-familie.

De officiële presentatie van de Red Dot Awards vindt plaats op 8 juli 2019 in Essen in het Aalto Theatre, een beroemd concertgebouw ontworpen door Alvar Aalto.

IkWilVanMijnAutoAf
Kia maakt prijs Sportage 2022 bekendKia maakt prijs Sportage 2022 bekend
2 december 2021
Kia verkent inzichten in voertuigdataKia verkent inzichten in voertuigdata
25 november 2021
Kia onthult nieuwe NiroKia onthult nieuwe Niro
25 november 2021
Kia onthult Concept EV9Kia onthult Concept EV9
17 november 2021