1 augustus 2012
 

Kia

3 awards voor Kia in Automotive Brand Contest 2012

Autozine
1 augustus 2012 | Kia heeft drie design awards gewonnen in de Automotive Brand Contest 2012. De awards zijn de meest recente in een serie van onderscheidingen voor het designteam, aangevoerd door Chief Design Officer Peter Schreyer. De Automotive Brand Contest die vorig jaar voor het eerst werd georganiseerd, is een internationaal erkende competitie geworden. Deze staat open voor autofabrikanten, onderdelenleveranciers en bedrijven die design- en merkcommunicatie verzorgen voor de automobielindustrie. In totaal zijn er 16 categorie├źn, waaronder autodesign, onderdelen en accessoires, technologie, digitalisering, merk-positionering en evenementen.
Info

De nieuwe Kia cee'd, die sinds juni 2012 op de markt is, won in de categorie 'exterieur' en ontving ook een eervolle vermelding voor buitengewone innovaties in de categorie 'interieur'.

Kia

Daarnaast verkoos de jury van specialisten de Kia GT tot winnaar van de concept award. De designstudie voor de achterwielaangedreven sportsedan beleefde zijn wereldpremière in september 2011 tijdens de Frankfurt Motor Show.

De twee prijswinnaars dit jaar zijn belangrijke modellen voor Kia. De cee'd is Kia's bestverkochte model in Europa. Het design van het exterieur van de nieuwe cee'd, toont een met chroom afgewerkt glasoppervlak en gespierde lijnen op de motorkap.

De Kia GT designstudie is gebaseerd op de 'grand tourers' uit de zeventiger jaren en combineert souplesse en gespierde proporties met een vierpersoons koetswerk. Hij geeft inzicht in Kia's filosofie voor de toekomst.

Kia

De uitreiking van de awards van de Automotive Brand Contest 2012 zal op 27 september worden georganiseerd op de Automotive Designers Night, tijdens de persdag van de autoshow van Parijs.

De Automotive Brand Contest wordt georganiseerd door de 'Rat für Formgebung' (Duitse Design Raad) die in 1953 werd opgericht op initiatief van het Duitse parlement en vandaag de dag geldt als toonaangevend centrum voor communicatie en kennisoverdracht op het gebied van design. Tot de organisatie behoren 170 bedrijven uit de gehele wereld. De 'Rat für Formgebung' organiseert ook de 'Designpreis Deutschland' competitie, de hoogste officiële design award van Duitsland.

KwikFit
Kia maakt prijs Sportage 2022 bekendKia maakt prijs Sportage 2022 bekend
2 december 2021
Kia verkent inzichten in voertuigdataKia verkent inzichten in voertuigdata
25 november 2021
Kia onthult nieuwe NiroKia onthult nieuwe Niro
25 november 2021
Kia onthult Concept EV9Kia onthult Concept EV9
17 november 2021