16 oktober 2018
Feedback
Kia Carens

Forum Kia Carens

Reacties van eigenaren

  

, datum: 27 maart 2016

Ervaring met auto: Software berekent niet exact gereden en nog te rijden kilometers. Wordt als irritant ervaren.

Reageer Nieuw
Uitvoering1.7 Crdi
Brandstofdiesel
Bouwjaar2013
In bezit2 jaar
KM-stand46.500 km
DealerWinters

Betrouwbaarheid9
Comfort6
Motor7
  
  

, datum: 17 maart 2015

Ervaring met auto: Prima auto, flexibel in te delen. Een prachtig werkpaard. Jammer dat de navigatie nog steeds een foutmelding geeft.

Reageer Nieuw
Uitvoering1.6 First Edition
Brandstofbenzine
Bouwjaar2013
In bezit2 jaar
KM-stand40.000 km
DealerVDNS

Betrouwbaarheid8
Comfort9
Motor7
  
  

, datum: 2 januari 2015

Ervaring met auto: Nieuw in showroom lijkt het leuk. Na 3 maanden ga je je al afvragen: verkeerde keus. Het is een allemaal net niet auto.

Nieuw
Uitvoering1.6
Brandstofbenzine
Bouwjaar2014
In bezit1 jaar
KM-stand11.000 km
DealerWassink

Betrouwbaarheid6
Comfort6
Motor5
  
 
Reactie van: Mtmbs, datum: 7 februari 2015

Antwoord: Inderdaad zit er mooi uit, maar de auto stuurt als een krant je blijft sturen. Ik heb in meerdere gereden en allemaal hetzelfde probleem. Na een flinke rit ben je vermoeid van het bijsturen.

 
Reactie van: Oeveren, datum: 31 januari 2018

Antwoord: Ik heb precies hetzelfde probleem. Dealer heeft al van alles geprobeerd. Van specialist heb ik begrepen dat het een probleem in de software van de stuurbekrachtiging is. Het is voor mij wel een reden om bij aanschaf van een andere auto iig geen Carens meer te kiezen.

Reageer
  

, datum: 5 januari 2014

Ervaring met auto: Perfecte en in bijna alle opzichten een fijne wagen, binnenkort wordt de besturingssoftware aangepast en dan ben ik helemaal blij.

Reageer Nieuw
Uitvoering1.6 GDI Super Pack
Brandstofbenzine
Bouwjaar2013
In bezit1 jaar
KM-stand4.000 km
DealerKooijman

Betrouwbaarheid9
Comfort9
Motor9
  
  

, datum: 10 juni 2013

Ervaring met auto: De eerste Kia na jaren Renault-rijder te zijn geweest. Motorisch is de Carens minder fel dan de Renault (Megane 1.6)m maar de souplesse van de motor is zeker voldoende. Vooral in de lage toeren, kan snel geschakeld worden, wat natuurlijk het brandstofverbruik ten goede komt. Met een rustige rijstijl kan met gemak 7 l/100 km worden gehaald.
Wat met name opvalt dat zowel het interieur als exterieur zeer goed is afgewerkt. De veelvuldige controle waar de Koreanen veel aandacht aan hechten werpt zijn vruchten af. De stoelen voor en achter zijn zeer goed instelbaar wat voor de comfort erg belangrijk is. Het navigatiesysteem is even wennen, maar na enige instellingen is dit een kwestie van invoeren en rijden maar.
Het enige minpuntje is het sturen, wat zich vooral voordoet op snelwegen wat zich uit in een (zoekerig) rijgedrag. Dit is gemeld bij de dealer. Onderhand is dit tijdelijk opgelost door een voorlopige update, een volledig update is nog niet voorhanden. Wordt vervolgd...

Nieuw
Uitvoering1.6 First Edition
Brandstofbenzine
Bouwjaar2013
In bezit1 jaar
KM-stand3.000 km

Betrouwbaarheid9
Comfort9
Motor8
  
 
Reactie van: M. Luijbregts, datum: 28 december 2013

Antwoord: We hebben de Carens een maand, stuursoftware staat nu op aus/china maar het blijft een dweil, je kunt er niet ontspannen in rijden. Dat is echt jammer, want motorisch/interieur een fijne auto maar als er niet snel een oplossing komt gaat hij er uit.

 
Reactie van: Iloveonlyjapanesecars, datum: 17 januari 2014

Antwoord: Koop eens een paar heerlijke wegenkaarten en oh ja er staan nog steeds borden langs de kant van de wegen. Dan blijft autorijden heerlijk!

 
Reactie van: Jan_breugem, datum: 9 februari 2014

Antwoord: Ander merk maar zelfde soort besturing. Als je boven de 130 KM/h rijdt is de besturing pas correct, daaronder alleen maar zoekende. Naar mijn mening moet de importeur de besturing alleen maar zwaarder maken bij lagere snelheden om het probleem te verhelpen.

Reageer
  

, datum: 16 mei 2013

Ervaring met auto: Kia doet er alles aan om een kwaliteitsproduct te leveren. Afwerking is goed over na gedacht. Auto is opvallend stil,en als je de deur dicht doet hoort het nog degelijker aan dan bij een Audi of VW.Tot nu toe een aanrader.

Reageer Nieuw
Uitvoering1-6GDi First Edition
Brandstofbenzine
Bouwjaar2013
In bezit1 jaar
KM-stand278 km
DealerLinden

Betrouwbaarheid10
Comfort9
Motor9