4 maart 2014
Jeep Renegade

Jeep Renegade

Jeep introduceert Renegade 2015

Autozine
4 maart 2014 | Jeep introduceert een geheel nieuwe Renegade. De totaal nieuwe Jeep Renegade voor 2015 leent 4x4 technologie van de eveneens fonkelnieuwe Jeep Cherokee. De Renegade is de eerste compacte Jeep met uitschakelbare achterasaandrijving (PTU); zodat de Renegade 4x4 modellen ook qua brandstofverbruik efficiƫnt zijn. Het systeem schakelt onmiddellijk in op het moment dat 4x4 tractie nodig is.

Zowel Jeep Active Drive als het Active Drive Low 4x4 systeem werkt met het Jeep Selec-Terrain systeem met vijf instelmodes (Auto, Sneeuw, Zand en Modder, plus een exclusieve Rots-instelling op het model Trailhawk) voor de allerbeste vierwielaandrijving op de weg of in het terrein, bij welke weersomstandigheden dan ook.

Jeep Renegade

Voor kopers die het uiterste vergen van de off-road capaciteit van hun Jeep voertuigen is er het model Renegade Trailhawk. Dit omvat:

 • Standaard Jeep Active Drive Low (20:1 kruipversnelling)
 • Selec-Terrain systeem met exclusieve Rock instelling
 • Toegenomen bodemvrijheid van 20 mm (0.8 inches)
 • Skidplaten met een rood front en rode sleephaken achter
 • Unieke achter- en voorzijde, waardoor de uitloophoeken voor en achter resp. 30.5 en 34.3 graden zijn
 • 17-inch all-terrain banden
 • Tot 205 mm (8.1 inches) verticale wielbeweging
 • Hill-descent controle
 • Tot 480 mm (19 inches) doorwaadvermogen
 • Trekgewicht tot 1,500 kg (3,300-lb.) met de MultiJet II dieselmotor en 907 kg (2,000-lb.) met de 2.4-liter Tigershark krachtbron

Het interieur van de nieuwe Renegade ziet er robuust en energiek uit en het bouwt voort op het erfgoed van het merk Jeep. Grote oppervlakken als het gebeeldhouwde instrumentenpaneel worden onderbroken met stevige, functionele elementen als de gripbeugel voor de passagier. Unieke "beschermende klembevestiging," geanodizeerde designaccenten en bijzondere kleuren zijn ontleend aan uitrustingstukken voor extreme sporten.

Jeep Renegade

Om er zeker van te zijn dat het de passagiers aan niets ontbreekt, is de Renegade zo ontworpen dat hij een efficiënt en flexibel interieur heeft met een verwijderbaar, omkeerbaar en in hoogte verstelbaar bagagevloerpaneel en een opklapbare passagierstoel voor.

In de traditie van de legendarische Willys MB Jeep uit 1941 biedt de compleet nieuwe Renegade 015 vrijheid in de openlucht met twee beschikbare "My Sky" open dak systemen. Met een handmatig afneembaar of ingenieus weg te schuiven paneel brengt het voor dit segment exclusieve My Sky dakpaneel op een snelle manier de wereld van buiten naar binnen. De dakpanelen van honingraat glasvezel polyurethaan zijn ontworpen voor maximaal gemak, licht in gewicht en ze passen in de bagageruimte achterin.

Jeep Renegade

De auto heeft n volledig onafhankelijke ophanging met een verticale wielbeweging tot 205 mm (8.1 inches) en bodemvrijheid van 220 mm (8.7 inches) voor de Trailhawk. Er is gebruik gemaakt van geavanceerde staalsoorten, composiet materiaal en geavanceerde computersimulaties, die de nieuwe Renegade 2015 extra torsiestijfheid geven. De Renegade is de allereerste Jeep met Koni's 'frequentieselectieve' schokdemping (FSD) voor en achter.

De Renegade beschikt over wel 16 aandrijfcombinaties en is bedoeld voor de markten over de hele wereld om tegemoet te komen aan uiteenlopende eisen omtrent prestaties en efficiency. De aandrijfopties zijn de volgende:

Jeep Renegade
 • Vier MultiAir benzinemotoren
 • Twee MultiJet II dieselmotoren
 • EfficiĆ«nte flex-fuel E.torQ krachtbron
 • Emissies- en brandstofbesparende Stop&Start technologie
 • Negentraps automatische transmissie, de eerste in dit segment
 • Twee handgeschakelde en een automatische transmissie met dubbele droge platenkoppeling (DDCT)

De Renegade voor 2015 is ontworpen in Amerika en vervaardigd in Italië en hij borduurt voort op de fascinatie van het merk Jeep voor de wereld als marktplaats. De assemblage van de Renegade vindt uiteindelijk plaats in de fabriek te Melfi. Het mondiale portfolio van de productie van de aandrijflijnen voor de Renegade omvat de Verenigde Staten, Italië en Brazilië.

Op zoek naar een Jeep Renegade?
bynco heeft er 9 vanaf € 17.400,-

Jeep Renegade

Nieuwe motoren voor Jeep RenegadeNieuwe motoren voor Jeep Renegade
20 juni 2018
Gratis automaat op Jeep RenegadeGratis automaat op Jeep Renegade
8 maart 2016
Jeep Renegade ook als bedrijfswagenJeep Renegade ook als bedrijfswagen
5 november 2015
5 EuroNCAP sterren voor Jeep Renegade5 EuroNCAP sterren voor Jeep Renegade
12 december 2014
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

KM-kosten

Forum