6 september 2017
Jeep Compass

Jeep Compass

Vijf EuroNCAP sterren voor Jeep Compass

Autozine
6 september 2017 | De nieuwe Compass heeft de score van vijf sterren bij de crashtests van EuroNCAP behaald. Op alle onderdelen, waaronder bescherming volwassenen, kinderen en voetgangers en rijassistentie veiligheidssystemen. De nieuwe en veilige Compass staat nu bij de Jeep dealer vanaf 30.990 euro.
 

Het behaalde resultaat van de maximale vijf sterren toont aan hoe veilig de Jeep Compass is, want Euro NCAP scherpt zijn veiligheidseisen voortdurend aan. De Jeep Compass biedt meer dan 70 beschikbare actieve en passieve veiligheidsfuncties.

Jeep Compass

Tijdens de ontwikkeling van de Jeep Compass stond de veiligheid van de bestuurder en passagiers voorop. Zowel 'Forward Collision Warning-Plus' als de 'Lane Sence Departure Warning-Plus' wordt standaard aangeboden. Verder zijn 'Blind-spot Monitoring', 'Rear Cross Path Detection', 'ParkView Rear Backup Camera', 'Fully Automated Parallel' en 'Perpendicular' parkeerhulpsysteem, 'Adaptive Cruise Control', 'Electric Stability Control' met electronic roll mitigation en zes airbags beschikbaar. De Jeep Compass beschikt over frontale airbags voor bestuurder en passagier voorin, gordijnairbags voor alle rijen en zijairbags voor de voorste stoelen.

Als extra beveiliging heeft de Jeep Compass een 'veiligheidskooi' constructie die bestaat uit meer dan 65% gehard staal.