13 februari 2007
Jaguar XJ (2003 - 2009)

Jaguar XJ (2003 - 2009)

Jaguar XJ aangepast voor modeljaar 2008

Autozine
13 februari 2007 | Jaguar heeft de XJ Saloon verbeterd. Voor modeljaar 2008 onderscheidt het topmodel binnen de Saloonreeks van Jaguar zich door enkele uiterlijke wijzigingen en een extra uitgebreide uitrusting. Bovendien heeft Jaguar de XJ ook op technisch gebied weten te verbeteren.
XLLease

De opvallendste wijziging voor de XJ modeljaar 2008 is het vernieuwde design voor het exterieur. Wijzigingen aan de voorzijde, het zijaanzicht en de achterzijde geven de XJ een sportievere uitstraling en benadrukken de onderliggende technologie.

Jaguar XJ (2003 - 2009)

De nieuwe voorbumper met gewijzigde honingraatgrille oogt zelfverzekerder en laat geen twijfel bestaan over het i prestatiepotentieel van de XJ. Ian Callum, Design Director van Jaguar Cars, legt uit hoe het nieuwe uiterlijk tot stand is gekomen. "Elke Jaguar moet een herkenbaar gezicht hebben, dat je direct herkent als je zelfs maar een glimp opvangt in je achteruitkijkspiegel. Dankzij de gewijzigde grille en de nieuw vormgegeven voorbumper voldoet de nieuwe XJ zeker aan deze eis".

De gewijzigde honingraatgrille met chromen omlijsting in de voorbumper accentueert de grote luchtinlaat. Daarnaast onderscheidt de nieuwe XJ zich met power vents achter de voorwielen in aluminium voor de Supercharged XJR waarmee een duidelijke visuele overeenkomst ontstaat met de recent geintroduceerde Jaguar XK. Opvallend zijn ook de nieuwe buitenspiegels, waarin richtingaanwijzers zijn geintegreerd. Aan de achterzijde verschilt de nieuwe XJ van zijn voorganger met een nieuw vormgegeven bumper, een subtiele spoiler en andere uitlaateinden.

Jaguar XJ (2003 - 2009)

Voor modeljaar 2008 is ook het interieur van de XJ op een aantal punten verbeterd, bijvoorbeeld met nieuwe verwarmbare voorstoelen (optioneel met luchtkoeling) die meer zitcomfort en steun bieden. De lucht wordt uit het interieur in de zitting gezogen, en vervolgens naar de warmtewisselaar in de rugleuning geleid, waar deze wordt verwarmd of gekoeld. Daarna wordt de behandelde lucht via luchtkanalen door de stoel geleid. Door de geperforeerde stoelbekleding kan de lucht gemakkelijk doorstromen om zo de bestuurder en passagier optimaal zitcomfort te bezorgen.

De stoelen van de XJ zijn bekleed met een nieuwe, comfortabele ledersoort, terwijl het gewijzigde design van de voorstoelen ervoor zorgt dat de inzittenden achterin kunnen beschikken over meer been- en voetenruimte. De verwarmbare stoelen behoren tot de standaarduitrusting, het koelsysteem is optioneel leverbaar.

Jaguar XJ (2003 - 2009)

Voor modeljaar 2008 krijgt de XJ de beschikking over meer technologie, zoals een Bluetooth-telefoonsysteemvoorziening van de nieuwste generatie, waarop vijf verschillende mobiele telefoons kunnen worden aangesloten. Telkens als een andere telefoon wordt aangesloten, zal het systeem automatisch de contactgegevens en lijst van laatst gedraaide nummers synchroniseren.

De XJ modeljaar 2008 Standard Wheelbase is leverbaar vanaf € 93.300,-. De Long Wheelbase is leverbaar vanaf € 96.600,-.

Jaguar XJ (2003 - 2009)
Wittebrug
Jaguar introduceert XJ PortfolioJaguar introduceert XJ Portfolio
17 november 2008
Jaguar XJ wint eerste award van 2006Jaguar XJ wint eerste award van 2006
20 januari 2006
Jaguar introduceert de Armoured XJJaguar introduceert de Armoured XJ
2 december 2005
Dieselmotor voor Jaguar XJDieselmotor voor Jaguar XJ
15 juni 2005
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum