2 december 2005
Jaguar XJ (2003 - 2009)

Jaguar XJ (2003 - 2009)

Jaguar introduceert de Armoured XJ Long Wheelbase

Autozine
2 december 2005 | Jaguar komt met een primeur. De Armoured XJ Long Wheelbase is de eerste gepantserde auto van de Britse autofabrikant. De luxueuze Saloon heeft extra veiligheidsaspecten, die volgens Jaguar in geen enkel opzicht afbreuk doen aan de prestaties van de auto, capaciteiten die verder gaan dan de alledaagse behoeften voor dagelijks vervoer.
Wittebrug

Het exterieur van de Armoured XJ Long Wheelbase is nagenoeg identiek aan de reguliere XJ, waardoor discretie wordt geboden aan de eigenaren. De Armoured XJ Long Wheelbase is onderhuids echter zwaar gepantserd en voorzien van veiligheidsvoorzieningen als kogelwerend gelamineerd glas, bescherming van het onderstel, staalplaten en Runflat-banden. De Britse limousine biedt bescherming tegen vuurwapens, explosies, berovingen en kidnap-pogingen. Potentiele eigenaren van deze auto zijn staatshoofden, hoogwaardigheidsbekleders, diplomaten, vooraanstaande zakenmensen en beroemdheden over de hele wereld.

Jaguar XJ (2003 - 2009)

Hoewel de Armoured XJ sterk op de standaard XJ lijkt, is het chassis ingrijpend aangepast met verstevigde veren en dempers ter compensatie van het extra gewicht en de potentieel agressievere rijstijl. Hiermee is de auto volgens Jaguar even wendbaar en stabiel als de productieversie. Bovendien is de Armoured XJ Long Wheelbase aanzienlijk lichter dan zijn gepantserde concurrenten.

De auto is voorzien van mono-block remklauwen met zes zuigers aan de voorzijde en vier aan de achterzijde. De remblokken zijn gemaakt van materialen die een hoge mate van frictie kunnen weerstaan en de remschrijven zijn voorzien van extra luchtkoeling. Hiermee worden de remprestaties substantieel vergroot. De originele luchtvering is vervangen door passieve vering om de toegevoegde massa op te kunnen vangen. Het voertuig is voorzien van speciaal afgestelde en versterkte Bilstein B46-dempers en Eibach-veren, gemaakt van speciale, ultrasterke siliconen legering. De vering, demping en het opnieuw geconfigureerde Variable Assisted Steering System (VAPS) zijn afgesteld voor een optimale balans tussen rijgemak, comfort en controle.

De Armoured XJ Long Wheelbase is ontworpen voor optimale bescherming van zowel bestuurders als passagiers. Zijn talloze veiligheidsattributen garanderen een veilige rit. Het bijzondere, kogelwerende borosilicate glas is getest om een omvangrijk scala van handwapens en geweren te kunnen weerstaan. De gepantserde carrosserie is versterkt met explosiewerend staal en de bescherming van het onderstel wordt verzekerd door technisch hoogstaand Kevlar vezelmateriaal. De Armoured XJ Long Wheelbase biedt bescherming tegen beschietingen met hoge snelheids machinegeweren en raketwerpers. Het complete ontwerp maakt het onmogelijk voor scherpe objecten om de passagierscabine binnen te dringen.

Jaguar XJ (2003 - 2009)

Het voertuig is zowel letterlijk als figuurlijk zwaar onder vuur genomen door het onafhankelijke testbureau QinetiQ en voldoet aan de Europese standaard EN1063 normen BR5 en BR6. Toekomstige klanten kunnen dan ook rekenen op volledige fabriekssteun en garantie bij aankoop en gedurende het levenstraject van de auto. De prijzen van de Armoured XJ Long Wheelbase zijn op aanvraag verkrijgbaar.

XLLease
Jaguar introduceert XJ PortfolioJaguar introduceert XJ Portfolio
17 november 2008
Jaguar XJ aangepast voor modeljaar 2008Jaguar XJ aangepast voor modeljaar 2008
13 februari 2007
Jaguar XJ wint eerste award van 2006Jaguar XJ wint eerste award van 2006
20 januari 2006
Dieselmotor voor Jaguar XJDieselmotor voor Jaguar XJ
15 juni 2005
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum