17 april 2014
Jaguar XF (2007 - 2015)

Jaguar XF (2007 - 2015)

XF is eerste Jaguar in R-Sport uitvoering

Autozine
17 april 2014 | Jaguar introduceert het R-Sport label. Jaguars in deze uitvoering vallen op door een uitgesproken sportief uiterlijk en interieur. De eerste Jaguar die in R-Sport uitvoering leverbaar wordt, is de XF. Voor zowel de sedan als de Sportbrake uitvoeringen maakt R-Sport het vanaf deze zomer mogelijk om de dynamiek te benadrukken.
 

R-Sport staat om te beginnen voor een bodykit met onder meer extra sportieve bumpers; achter inclusief diffuser (m.u.v. de XF 2.2 D), sideskirts en in hoogglans zwart uitgevoerde raamlijsten. Daarmee krijgt de XF een uitstraling die vergelijkbaar is met die van de meest krachtige XFR(-S)-modellen. Dat effect wordt nog eens versterkt door fraaie details als de R-Sport logo's op aluminium dorpellijsten en stuurwiel, en de subtiele R-Sport badges op de flanken.

Jaguar XF (2007 - 2015)

Standaard is elke Jaguar XF uitgevoerd met een achttraps automaat, Cruise Control, Bi-Xenon koplampen, LED dagrijverlichting, Automatic Climate Control en 17-inch lichtmetalen velgen. Voor de XF in R-Sport uitvoering zijn ook varianten in 17- of 19-inch in Technical Grey leverbaar.

De bekleding is uitgevoerd in een combinatie van leder en suedecloth. De stiknaden (keuze uit Dove, Red en London Tan) contrasteren met de donkere bekledingsmaterialen. De donkere hemelbekleding draagt bij aan het karakter. Ook in het interieur zetten details het sportieve karakter extra kracht bij. Zo zijn de pedalen afgewerkt met aluminium, het stuur draagt het R-Sport logo en het dashboard is afgewerkt in de donkere houtafwerking 'Dark Oak', die tot nu was voorbehouden aan de XFR-versies.

Met uitzondering van de 3.0 V6 D-S- en 5.0 V8-modellen, is elke Jaguar XF vanaf deze zomer leverbaar in R-Sport uitvoering. De meerprijs voor het pakket extra's bedraagt € 3.655. De Jaguar XF 2.2 D Saloon met de 120 kW/163 pk sterke turbodieselmotor is leverbaar vanaf € 51.900.