18 november 2015
Jaguar XE

Jaguar XE

Jaguar XE nu ook leverbaar met vierwielaandrijving

Autozine
18 november 2015 | Jaguar breidt de uitrustingslijst voor de XE flink uit. Nieuw zijn onder meer het InControl Touch Pro-infotainmentsysteem met WiFi-netwerk, een touchscreen met tabletachtige bediening en app's voor mobiele toestellen met iOs en Android besturingsystemen. Ook is het systeem compatible met smartwatches zoals Apple Watch. De XE-versie 2.0 D 180 pk is optioneel verkrijgbaar met  'torque on-demand' vierwielaandrijving.

Op zoek naar een Jaguar XE?
DAS import heeft er 96 vanaf € 21.149,-

Jaguar XE

De vierwielaandrijving (AWD) is specifiek afgestemd op de XE en alleen beschikbaar in combinatie met de achttrapsautomaat en de 2.0-liter dieselmotor van 132 kW (180 pk). Alleen als de grip van de achterwielen vermindert, stuwt het 'torque-on-demand' systeem aandrijfkracht naar de voorwielen. Door Adaptive Surface Response (AdSR) kan het systeem nog optimaler het motormanagement en het Dynamic Stability Control-systeem aanpassen aan de omstandigheden. AdSR is een vinding van Land Rover.

Jaguar XE

Jaguar biedt nu ook het voor de F-TYPE ontwikkelde Configurable Dynamics aan op de XE. Dit maakt het mogelijk om het rijkarakter naar de persoonlijke smaak in te kleuren via individuele settings voor gasrespons, schakelmomenten van de automaat en het continu variabele Adaptive Dynamics-schokdempingssysteem.

Het hart van het InControl Touch Pro-systeem bestaat uit een 10,2-inch touchscreen, dat zich even intuïtief laat bedienen als een tablet. Het systeem biedt navigatie, waarbij het mogelijk is om de huidige locatie en verwachte aankomsttijd met anderen te delen via email of sms. Bij onverhoopte vertraging gaat dan een bericht uit over een verlate aankomst bij de afspraak. En is de XE binnen een cirkel van 200 meter van de bestemming dan zorgt de Approach Mode voor een 360 graden projectie van de omgeving op het beeldscherm. Ook snelle navigatie naar de dichtstbijzijnde parkeergarage is mogelijk.

Jaguar XE

De optionele WiFi-netwerk claimt onderweg een snelle en stabiele verbinding met internet. Tot aan acht mobiele toestellen (smartphones en tablets) zijn te koppelen met de hotspot. Ook zijn er twee USB-poorten en een HDMI/MHL-aansluiting. Nieuw is de InControl Remote app voor de Apple Watch, zodat ook met een smartwatch op afstand de centrale portiervergrendeling te bedienen en bijvoorbeeld de brandstofvoorraad te checken of zelfs de motor te starten.

De XE heeft bovendien een uitgebreider aanbod aan rijdersassistentiesystemen zoals Lane Keep Assist en de Driver Condition Monitor; een voorziening die verslapping van aandacht bij de bestuurder kan waarnemen en hem kan adviseren om een pauze in te lassen. Ook is er een Adaptive Speed Limiter: een intelligente technologie die de ingestelde snelheid van de cruisecontrol automatisch aanpast naar de geldende maximumsnelheid.

Jaguar levert de XE met Jaguar Care. Dat omvat drie jaar garantie zonder kilometerbeperking, drie jaar gratis regulier onderhoud en drie jaar uitgebreide Jaguar Roadside Assistance; zonder bijkomende kosten.

De Jaguar XE 2.0 D 180 pk met AWD is als Pure leverbaar vanaf € 51.150,-. De uitvoering Prestige is er vanaf € 53.450,-, de R Sport vanaf € 55.050,- en de Portfolio vanaf € 56.750,-.

Jaguar XE
KwikFit
Jaguar XE ondergaat faceliftJaguar XE ondergaat facelift
26 februari 2019
Jaguar XE SV project 8 vestigt recordJaguar XE SV project 8 vestigt record
13 september 2018
Jaguar XE SV is snelste op NurburgringJaguar XE SV is snelste op Nurburgring
29 november 2017
Jaguar onthult XE Sv Project 8Jaguar onthult XE Sv Project 8
28 juni 2017
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

KM-kosten

Forum