1 juli 2024

Jaguar

JLR en Meridian verlengen samenwerking

1 juli 2024 - JLR breidt zijn langdurige technische samenwerking met de Britse audiospecialist Meridian Audio uit. Centraal daarbij staat de ontwikkeling van hoogwaardige audiotechnologie voor de volgende generatie elektrische auto's. JLR werkt al sinds 2010 samen met de in Cambridge gevestigde audiospecialist Meridian. De audiosystemen zijn terug te vinden in alle modelfamilies van JLR: Range Rover, Defender, Discovery en Jaguar.

De uitbreiding van deze samenwerking stelt de specialisten van Meridian in staat om in een nog vroeger ontwikkelingsstadium een ​​bijdrage te leveren aan het ontwerp van nieuwe JLR modellen. Dit is van cruciaal belang naarmate de elektrificatieplannen van JLR steeds meer vorm krijgen.

Jaguar

Het huidige hoogtepunt van Meridian-audiotechnologie is te vinden in Range Rover modellen met het Meridian Signature Sound audiosysteem. Dit systeem, met een vermogen van 1.600 W, beschikt over 35 luidsprekers, waaronder twee luidsprekers van 20 W in de vier primaire hoofdsteunen.

Active Noise Cancellation

Het audiosysteem sluit ook aan op de fundamentele verfijning van de MLA-Flex-carrosseriearchitectuur om ​​serene rust in het interieur te creëren. Een Active Noise Cancellation-systeem van de derde generatie evalueert geluid afkomstig van wielvibraties, banden en de motor, en genereert een onderdrukkingssignaal dat via de luidsprekers van het audiosysteem wordt afgespeeld.

De samenwerking tussen JLR en Meridian leverde nog een innovatie op: de optionele Range Rover Tailgate Event Suite. Deze beschikt over vier extra achterluidsprekers, zodat het entertainmentsysteem ook optimaal werkt terwijl de achterklep is geopend.