4 april 2012
Jaguar F-TYPE Convertible

Jaguar F-TYPE

Jaguar kondigt F-TYPE aan

Autozine
4 april 2012 | Jaguar bevestigt vandaag de komst van een volledig nieuwe sportauto: de F-TYPE. Adrian Hallmark, Global Brand Director van Jaguar Cars onthulde de auto eerder vandaag op de autosalon van New York. "In september vorig jaar toonden we de C-X16 concept car en de reacties op die auto waren dusdanig positief dat we hebben besloten de ontwikkeling van een compleet nieuwe auto te versnellen", aldus Hallmark in New York.
AutoCoach

Die auto zal F-type gaan heten, en wordt later dit jaar in zijn definitieve productieversie onthuld. De ontwikkeling van het model is volgens een woordvoerder: "een afspiegeling van de ambitie en het zelfvertrouwen van het merk Jaguar en van het verlangen van onze ontwerpers en technici om een auto van wereldklasse te bouwen in een marktsegment waarin we te lang zijn weggeweest".

Jaguar F-TYPE Convertible

Door opnieuw gebruik te maken van de kennis die Jaguar heeft van volledig uit aluminium opgetrokken carrosserieconstructies, wordt de F-TYPE gelanceerd als een tweezits convertible waarbij de focus op rijplezier komt te liggen. Een reeks van benzinemotoren zal straks leverbaar zijn, inclusief volledig nieuwe motoren.

Vandaag begint ook de volgende fase van het F-TYPE testprogramma, waarbij prototypes voor het eerst de Jaguar fabriek in Castle Bromwich zullen verlaten en op de openbare weg getest zullen worden. Ian Hoban, Jaguar's Vehicle Line Director: "Bij de technische ontwikkeling van de F-TYPE is de nadruk op het verbeteren van de rijdynamiek komen te liggen. We zijn verheugd met het resultaat tot dusver en zien er naar uit om binnenkort te kunnen laten zien wat we hebben bewerkstelligd"

Jaguar F-TYPE Convertible

De F-TYPE zal binnen afzienbare tijd deel gaan uitmaken van het bestaande modellengamma, bestaand uit de XF sedan en Sportbrake, XJ sedan, XK coupe en XK convertible. De volledige (technische) specificaties van de F-TYPE zullen later dit jaar bekend worden gemaakt. De auto is vanaf medio 2013 leverbaar.

KwikFit
Jaguar bouwt F-TYPE Service Car ConceptJaguar bouwt F-TYPE Service Car Concept
21 juli 2014
Jaguar introduceert  F-TYPE Project 7Jaguar introduceert F-TYPE Project 7
25 juni 2014
Jaguar F-TYPE wint gouden stuurwielJaguar F-TYPE wint gouden stuurwiel
14 november 2013
Jaguar F-TYPE nu bij de dealerJaguar F-TYPE nu bij de dealer
22 mei 2013
 

Info

Test

Techniek

Prijs

KM-kosten

Forum